Παρέμβαση υπέρ της Σώτης Τριανταφύλλου η οποία παραπέμπεται σε δίκη κατηγορούμενη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, έκανε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Ads

Με ανάρτηση του στο facebook ο Τατσόπουλος απευθύνεται στον Παναγιώτη Δημητρά, διαχειριστή του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» ο οποίος και κατέθεσε τη μήνυση εις βάρος της Σώτης Τριανταφύλλου.

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου είναι η εξής:

«Παναγιώτη, γνωρίζεις πόσο εκτιμώ τον κόπο και τα χρόνια που έχεις αφιερώσει στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Διατηρώ και τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας τον καιρό που ήμουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο για τα δικαιώματα των Ρομά όσο και για τα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, σε μια χώρα όπου καθημερινά κάνει θραύση ατιμωρητί η ρατσιστική ρητορική του μίσους προς πάσα κατεύθυνση -ισλαμοφοβική, αντισημιτική ή όποια άλλη-, το να παραπέμπεται για να δικαστεί, ύστερα από δική σου πρωτοβουλία, για δημόσια υποκίνηση ισλαμοφοβικής βίας η… Σώτη Τριανταφύλλου, το θεωρώ ντροπή. Τίποτε άλλο, Παναγιώτη. Μόνο ντροπή».