Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε εναντίον του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση του «φουσκωμένου» ελλείμματος του 2009. Για θεωρίες συνωμοσίας και θεωρίες του «από μηχανής θεού» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου καταλογίζει στους οικονομικούς εισαγγελείς κομματική μεροληψία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ποιεί τη νήσσα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Πάνος Καμμένος παρατήρησε: «Να ποιοι οδήγησαν τη χώρα μας στις δαγκάνες των δανειστών».
 

Ads

Ευθείες βολές κατά των οικονομικών εισαγγελέων, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της ΕΛΣΤΑΤ, αναφορικά με το μέγεθος του ελλείμματος, εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σε ανακοίνωση του γραφείου του, οι οικονομικοί εισαγγελείς κατηγορούνται για κομματική σε βάρος του ΠΑΣΟΚ μεροληψία.
 
«Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς βλέπουν πρόβλημα, μόνον όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία».
 
Για θεωρίες συνωμοσίας και θεωρίες του «από μηχανής θεού» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ότι «οι λόγοι που οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε βαθιά κρίση και οι μεγάλες και δύσκολες επιλογές που έγιναν και γίνονται για τη διαχείρισή της και την έξοδο από αυτήν δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα ποινικού δικαίου».
 
Οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να ποιεί τη νήσσα, σχολιάζει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Α.Γεωργίου προστατευόμενο του ΔΝΤ. Παράλληλα, εγκαλεί την κυβέρνηση που «ακόμα ανέχεται την παραμονή του κ. Γεωργίου στη θέση του. Όπως και του ομοδόξου του κ. Τόμσεν, ο οποίος ενώ αναγνώρισε ότι η συνταγή της ακραίας λιτότητας ήταν λαθεμένη και οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία, συνεχίζει να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του».
 
«Η ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ στα δημόσια πράγματα της χώρας και η ανοχή της από τη συγκυβέρνηση συνιστούν ευθεία προσβολή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», τονίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Ένα ακόμη ‘σενάριο συνωμοσίας’ των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδείχθηκε κακούργημα προς έρευνα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. «Μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου και Κατσέλη έρχεται τώρα η Δικαιοσύνη να προσθέσει νέα στοιχεία για τις μεθοδεύσεις και μέσω της πλαστογραφίας των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, που οδήγησαν τη χώρα μας στις δαγκάνες των δανειστών», σημείωσε.
 
«Οι ευθύνες του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά είναι τεράστιες, καθώς διατηρεί μέχρι σήμερα στη θέση του τον κ. Γεωργίου προκειμένου να παράσχει επιπλέον προστασία στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου», πρόσθεσε.
 
Λίγο αργότερα, ο κ. Καμμένος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.