«Βόλευε την κυβέρνηση και τη ΝΔ όταν η Χρυσή Αυγή καθάριζε τους αλλοδαπούς από τις γειτονιές, χωρίς να χρεώνονται το πολιτικό κόστος η αστυνομία και η ίδια η κυβέρνηση». Η παραδοχή αυτή έρχεται από τον βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλη Ταμήλο, την οποία χαρακτήρισε προσωπική του άποψη. Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό «Action24» αναφέρθηκε και στη θεωρία των δυο άκρων υποστηρίζοντας ότι αυτή εξυπηρετεί το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυτή που χαρακτήρισε ως τα δυο άκρα.

Ads

Ο Μιχάλης Ταμήλος έκανε λόγο για αρχικά επιπόλαια αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως βόλευε την κυβέρνηση ενώ εκτίμησε ότι και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής βόλευε τα δύο κόμματα διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι για να βγει πρώτο κόμμα πρέπει η Χ.Α να έχει πάνω από 10 – 12%, επειδή στερεί ψήφους από τη ΝΔ».

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι η αντιπαλότητα αυτή δυνάμωνε τα δύο κόμματα και έβαζε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και την κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Η θεωρία των δύο άκρων δυναμώνει τα δύο άκρα». 

«Όσο και να θέλει να κρυφτεί η κυβέρνηση και να δείξει όψιμα αντιχρυσαυγίτικα αντανακλαστικά, οι ευθύνες της για το γιγάντωμα της ναζιστικής βίας είναι παραπάνω από προφανείς» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ κ. Ταμήλου για το ότι η Χρυσή Αυγή έκανε τη βρόμικη δουλειά για τη ΝΔ, «καθαρίζοντας τις γειτονιές από τους αλλοδαπούς» έτσι ώστε το κυβερνητικό κόμμα να μην χρεωθεί το «πολιτικό κόστος» συνιστούν μια κυνική ομολογία από τα χείλη εκπροσώπου της κυβέρνησης, που εκθέτουν την ίδια, αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Όσο και να θέλει να κρυφτεί η κυβέρνηση και να δείξει όψιμα αντιχρυσαυγίτικα αντανακλαστικά, οι ευθύνες της για το γιγάντωμα της ναζιστικής βίας είναι παραπάνω από προφανείς και δεν μπορούν να θαφτούν κάτω από το χαλί της κυβερνητικής προπαγάνδας».