Πατάει ο ελέφαντας την τίγρη; Πιθανόν. Μασάει η κατσίκα ταραμά; Πιθανόν. Το βέβαιο είναι πως ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι υπέρμαχος της κοινωνικής ανισότητας, γι΄αυτό και έσπευσε να υπεραμυνθεί της άποψης του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ανισότητας, χρησιμοποιώντας κατά πως επιθυμεί παραδείγματα από το βασίλειο των ζώων.

Ads

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα», δήλωσε από την ΔΕΘ στην ομιλία του, ο πρόεδρος την Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. [Διαβάστε επίσης: Η κόρη του Ρίτσου απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη]

Ακολούθησε μεγάλη δημόσια συζήτηση και πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Κων. Μητσοτάκη και υπέρμαχος του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, άδραξε την ευκαιρία να συμμετέχει στη συζήτηση και με ανάρτησή του υπερθεματίζει, επικαλούμενος τα λιοντάρια, τις «ζέμπρες», τις τίγρεις και τους ελέφαντες: «Γιατι, η φυση συντροφοι παραγει ισοτητες; Τοτε γιατι το λιονταρι τρωει τη ζεμπρα και ο ελεφαντας παταει την τιγρη; Ποια κοινων. με ισοτητα;», έγραψε. 

Ads

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έμειναν ασυγκίνητοι και εκατοντάδες σχόλια ακολούθησαν την ανάρτηση:

image

image

image

image

image

image

image

Η ανάρτηση του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, δεν άφησε αδιάφορο ούτε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη:

«Καλως τα ρόδα του Μαγιού,καλως και το Νεατερνταλ του νεοφιλελεύθερου πολιτισμού των σπηλαίων. Ετσι ρίξε τη γραμμή της ζούγκλας που οραματίζεσαι χρονια για να μη νιώθει μοναξιά ο Κυριάκος με τον Αδωνι»