Τα αιχμηρά σχόλια του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω twitter.

Ads

Και συγκεκριμένα μέσα από τους λογαριασμούς του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και στα ελληνικά και στα αγγλικά.

image

image

Ads

Τα σχόλια δεν άργησαν να φέρουν την απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού επίσης μέσω twitter: 

«Τα σχόλια για τους πιλότους του @atsipras δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα» έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα παρατηρήθηκε ότι τα tweets του Έλληνα πρωθυπουργού που έφεραν το διπλωματικό επεισόδιο στα social media διαγράφτηκαν από τον ξενόγλωσσο λογαριασμό του αλλά όχι από τον ελληνικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια έστειλε νέα μηνύματα προς την Τουρκία και από τους τρεις λογαριασμούς που χρησιμοποιεί:

«Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας. Ευκαιρία για ειλικρινή απαραίτητο διάλογο για Προσφυγικό, ανάγκη επίλυσης Κυπριακού, Συριακό, Αιγαίο. Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο. Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις». 

image

image

«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του» σχολιάζει για το θέμα ο Guardian, σημειώνοντας ότι δεν είναι γνωστό αν αυτά που έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο twitter ήταν αυτά που είπε και μέσα στη Σύνοδο.

Πάντως όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσα στη Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ξοδεύουν αδιάκοπα χρήμα για παραβιάσεις και αναχαιτίσεις. Αντί να επενδύσουμε σε συνεργασία και ανάπτυξη, δίνουμε πόρους σε οπλικά συστήματα. Και ενώ τα συστήματά αυτά είναι της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, δεν μπορούμε να πιάσουμε τους διακινητές», αφήνοντας αιχμές για την τουρκική στάση.