Χωρίς αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα, θα είναι τα φετινά τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Ads

Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να αναρτηθούν την Παρασκευή (24/11), στο taxisnet και οι ιδιοκτήτες πρέπει να φροντίσουν να ρυθμίσουν το θέμα της πληρωμής τους εγκαίρως, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα με τον κυβισμό θα πληρώσουν για οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη μέσω τραπέζης, πρέπει να έχουν εκτυπώσει το ειδοποιητήριο, το οποίο και θα προσκομίσουν στο γκισέ. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, θα κληθούν να πληρώσουν και προμήθεια, η οποία μπορεί ακόμη και να υπερβεί τα 2 ευρώ.

Ads

Εναλλακτικά, η πληρωμή των τελών μπορεί να γίνει χωρίς προμήθεια μέσω web banking, phone banking κλπ. και δεν απαιτείται η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου.

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων

Τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα δοθεί παράταση. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, επιβάλλεται πρόστιμο που είναι ίσο με το ποσό των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αφού αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια οι ιδιοκτήτες τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό έντυπο. Εν συνεχεία οφείλουν να καταβάλλουν το ποσό που αναγράφεται σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, ενώ μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω e-banking.

1. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Εντυπο Τ.Κ. 2017».

2. Στη συνέχεια, στην ειδική φόρμα που εμφανίζεται συμπληρώστε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

3. Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει να δώσετε την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.