Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ το πρωί της Τρίτης παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, επίσημο έγγραφο από τη ΓΑΔΑ που υποχρεώνει όσα μέλη συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση της συγκλήτου την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, να υπογράψουν σχετικό έγγραφο και να συμπληρώσουν τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας! Της Φωτεινής Λαμπρίδη.

Ads

Την προηγούμενη εβδομάδα η Εισαγγελία Αθηνών είχε ζητήσει τα στοιχεία της απεργιακής επιτροπής των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σχετικό έγγραφο (φωτογραφία) υπέγραφε το «2ο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφαλείας της ΓΑΔΑ. Με την αναζήτηση των στοιχείων και των μελών της Συγκλήτου, σημείωναν πανεπιστημιακοί κύκλοι, σημειώνεται η τρίτη απειλή δίωξης, μετά από αυτήν των απεργών διοικητικών υπαλλήλων και του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη.

image
Πατήστε πάνω στην εικόνα

Στον αντίποδα του κυβερνητικού αυταρχισμού, η νέα ανακοίνωση της Συγκλήτου που εκδόθηκε την Τρίτη, εκφράζει την διάθεση του σώματος για την εξεύρεση λύσεων και την επαναλειτουργία του πανεπιστήμιου από τις 16 Δεκεμβρίου. Καλώντας εμμέσως το υπουργείο, όπως διαφαίνεται στην τελευταία παράγραφο , να επιδείξει διαλλακτικότητα διασφαλίζοντας ήπιο κλίμα χωρίς τις συνεχείς απειλές εναντίον των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ads

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συγκλήτου

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 10ης Δεκεμβρίου 2013, συζήτησε το θέμα της λειτουργίας του Πανεπιστημίου  και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Η Σύγκλητος για άλλη μία φορά επιθυμεί να διατυπώσει με τον πλέον καθαρό τρόπο ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών  πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία.  Για άλλη μία φορά καλεί όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και ορίζει ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου  την Δευτέρα 16η Δεκεμβρίου 2013.

Καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν  σε ατμόσφαιρα καλής θελήσεως και πίστεως με τη δημιουργία του κατάλληλου ήπιου κλίματος.

Εν τω μεταξύ, παρά την επιμονή από την πλευρά του πανεπιστημίου και ιδιαίτερα των απεργών διοικητικών υπαλλήλων να πάρουν μια απάντηση από τον υπουργό Παιδείας για το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια από την στιγμή που η διαθεσιμότητα ισχύει και άρα ολόκληρα τμήματα είναι αποδεκατισμένα εξαιτίας της έλλειψης υπαλλήλων, η απάντηση από τον κο Αρβανιτόπουλο δεν δίνεται. Καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι τονίζουν πως χωρίς γραματείς πχ δεν είναι δυνατό να γίνουν εγγραφές και ορκομωσίες, όπως και ομαλή λειτουργία δεν μπορεί να διασφαλισθεί χωρίς τους φύλακες.