Πέντε πιθανά σενάρια εξετάζουν οι αρχές σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στον Εύοσμο, όπου μετά από τροχαίο έχασαν την ζωή τους τέσσερις νέοι και ακόμη ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία» – και σε αναμονή των αιματολογικών εξετάσεων του οδηγού – εξετάζονται οι εξής πιθανότητες:

1) Υπερβολή ταχύτητα σε συνδυασμό με την απειρία του οδηγού. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο έλεγχος του αυτοκινήτου χάθηκε λίγα μέτρα μετά από μια μικρή στροφή.

2) Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων με τον πατέρα του 17χρονου τραυματία να τονίζει στην εκπομπή LiveNews πως τα παιδιά δεν είχαν πιεί.

Ads

3) Χρήση κινητού τηλεφώνου από τον οδηγό.

4) Ισως αποσπάστηκε η προσοχή του νεαρού οδηγού από συζήτηση στο αυτοκίνητο.

5) Κάποιο κινητό εμπόδιο, ίσως ζώο. Ειδικοί λένε πως αυτό το ενδεχόμενο εξηγεί και το παρατεταμένο φρενάρισμα πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας του αυτοκινήτου στο κράσπεδο.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες των αρχών προκύπτει ότι ο πατέρας του οδηγού δεν είχε ιδέα για την απουσία του παιδιού του και του αυτοκινλήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΙΧ, που υπήρχε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου βρήκαν έναν τηλεφωνικό αριθμό και μια διεύθυνση κατοικίας. Στην κλήση που έκαναν στον αριθμό, που φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του άτυχου νέου δεν απάντησε κανείς. Έτσι, κατευθύνθηκαν στην διεύθυνση κατοικίας, που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Όταν έφτασαν στην οικία του, αντίκρισαν έναν κύριο που, φορώντας τα ρούχα της δουλειάς του, και ο οποίος τους είπε ότι έλειπε το αυτοκίνητο και ότι ο γιος του δεν είχε γυρίσει μέχρι εκείνη την ώρα στο σπίτι.

Το μοιραίο αυτοκίνητο ήταν μάρκας Volvo και σειράς S40, ένα μοντέλο του 2004. Τα ελαστικά του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Το όριο ταχύτητας στην οδό Αναγεννήσεως όπου συνέβη το δυστύχημα είναι τα 50 χλμ/ώρα. Λίγα μέτρα πριν το σημείο της πρόσκρουσης, η οδός Αναγεννήσεως φέρει μια ελαφρά κλίση προς τα αριστερά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο έλεγχος του μοιραίου Volvo χάθηκε στη συγκεκριμένη στροφή. Το ΙΧ πλαγιολίσθησε, κτύπησε στο τσιμεντένιο κράσπεδο παραπλεύρως του δρόμου και, ακολούθως, «καρφώθηκε» στο τοιχίο.