Τις αιτίες που οδήγησαν στην αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τον 14χρονο βρήκε απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του δίπλα στο κινητό του τηλέφωνο η μητέρα του την Παρασκευή 13 Μαϊου.
Σύμφωνα με τις αρχές δύο είναι τα βασικά σενάρια για το τραγικό γεγονός:

  • Το πρώτο είναι το παιδί να έπεφτε συστηματικά θύμα άγριου σχολικού εκφοβισμού (bullying).

​Οι περισσότεροι συμμαθητές του κάνουν λόγο για άγριο bullying που δεχόταν το 14χρονο αγόρι, αφού, όπως αναφέρουν, «τον πείραζαν συστηματικά κάποια παιδιά». Και δεν το ήξερε κανείς. Ένας άλλος μαθητής του σχολείου, θεωρεί ότι «του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

Διαβάστε επίσης: Θύμα bullying o 14χρονος που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια; [Βίντεο]

Ads
  • Το δεύτερο είναι να αυτοκτόνησε στο πλαίσιο ενός επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού, του «Βlackout Challenge» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εφήβους στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν μάλιστα αναφορές -που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί- ότι μπορεί να είχε ανοιχτή την κάμερα του κινητού του μέχρι τις τελευταίες του στιγμές.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στην υπόθεση θα έχει ρόλο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν κομβικού ενδιαφέροντος για την εξιχνίαση της υπόθεσης την χρήση της κάμερας του κινητού τηλεφώνου του 14χρονου τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Τις απαντήσεις θα δώσουν τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που θα ερευνήσουν τα βήματα στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου.