Τόσο οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πραγματοποίησαν τις ευχές τους για το νέο έτος.

Ads

Αναλυτικά, τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της κυρίας Σακελλαροπούλου και των έξι πολιτικών αρχηγών:

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Έτος ελπίδας και ανάκαμψης, το 2021»

«To έτος που φεύγει επιφύλαξε δυσκολίες πολλές. Όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά σε όλο τον πλανήτη, η πανδημία του κορωνοϊού επισκίασε κάθε άλλο γεγονός. Οι κοινωνίες κλονίστηκαν και πενθούν. Τα χιλιάδες θύματα  του ιού είναι ο πιο θλιβερός απολογισμός μας. Απώλειες στη σιωπή και τη μοναξιά, οι οποίες δεν βαρύνουν μόνο τους οικείους τους, αλλά τραυματίζουν συλλογικά τον λαό μας που τιμά την ανθρώπινη αξία και την ιερότητα της ζωής. 

Ads

Ζούμε εδώ και πολλούς μήνες με πρωτόγνωρους περιορισμούς. Πολλά από τα σχέδιά μας ματαιώθηκαν και ο φόβος κατέλαβε την αυθορμησία και την κοινωνικότητά μας.

Η οικογένεια, η εργασία, η εκπαίδευση, η διασκέδαση, ακόμη και οι πιο απλές μας συνήθειες, επηρεάστηκαν βαθιά. Το ίδιο το Κράτος δοκιμάστηκε και έφτασε στα όρια της αντοχής του. Ο καθημερινός αγώνας που δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποί του, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, είναι παράδειγμα αυταπάρνησης. Μια μάχη πολλές φορές άνιση, σε αντίξοες συνθήκες και ελλείψεις που καλύπτουν, στο μέτρο του δυνατού, οι αφανείς ήρωες της πανδημίας.

Εκείνοι που διδάσκουν στην πράξη την αξία της αλληλεγγύης και της φροντίδας του άλλου. Αυτό είναι και το καθήκον όλων μας, όσο αναλογεί στον καθένα. Στην αφύσικη συνθήκη της κοινωνικής απόστασης καλλιεργείται και μας δένει η πιο ζεστή ψυχική και υλική στήριξη, η αμέριστη συνδρομή σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Αντιληφθήκαμε ξανά, στην πανδημία, πόσο ευάλωτοι είμαστε και πόσο εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον. Και αυτό το βίωμα είναι η πολύτιμη αποσκευή μας για την επόμενη μέρα.

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τη νέα χρονιά έχει ήδη φτάσει: διαθέτουμε πια το εμβόλιο, το διαβατήριο για την ελευθερία μας. Ένα ιστορικό επίτευγμα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη σεβασμού του εαυτού και του κοινωνικού συνόλου, η πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, ασπίδα προστασίας της προσωπικής και της δημόσιας υγείας.

Ο δρόμος, όμως, της επιστροφής στην κανονικότητα δεν είναι σύντομος και εύκολος. Θα τον διανύσουμε όλοι μαζί, αφήνοντας σταδιακά πίσω τις επιφυλάξεις μας, προσεκτικά και συντονισμένα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέχρι τον τελικό μας στόχο: την ανοσία της κοινότητας. 

Θωρακίζοντας την υγεία μας, κάνουμε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να  ξανακερδίσουμε τις ζωές μας. Απομένουν, ωστόσο, πολλά και σημαντικά: προέχει η στήριξη αυτών που εκτέθηκαν περισσότερο στην κρίση και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ο κορωνοϊός δεν απείλησε μόνο τη ζωή και την υγεία μας. Διεύρυνε τις ανισότητες και επέφερε νέα ύφεση στην οικονομία. Η χώρα μας, όμως, δεν αντέχει άλλη μια οικονομική περιπέτεια. Οι δημόσιες πολιτικές, εθνικές και ευρωπαϊκές, οφείλουν να είναι επανορθωτικές και σύμφωνες με τις αρχές της δικαιοσύνης, ώστε οι πληγές της πανδημίας γρήγορα να επουλωθούν.

Στα εθνικά μας θέματα επιδείξαμε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία απέναντι στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Διαφυλάξαμε την κυριαρχία μας, ενεργοποιήσαμε καίριες συμμαχίες και αναδείξαμε τον μείζονα ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  

Από κοινού με τους εταίρους μας, συμμετέχουμε στη χάραξη του ευρωπαϊκού μέλλοντος, χωρίς να χάνουμε την ταυτότητά μας. Μέσα από τους δεσμούς της με την Ευρώπη, η Ελλάδα καθίσταται πιο ισχυρή, ανθεκτική σε κάθε πρόκληση και ανοικτή στην πρόοδο και την εξέλιξη. Αυτό μας δείχνει η σύγχρονη ιστορία μας. 

Η χρονιά που έρχεται συνιστά συμβολικό ορόσημο για το έθνος μας. Η επέτειος των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 είναι μια αφορμή να αντλήσουμε  έμπνευση από την αυτοθυσία και τον ηρωισμό των προγόνων μας. Να αναλογιστούμε αυτά που πετύχαμε και να βαθύνουμε τη σκέψη και το συναίσθημά μας.

Η μεγαλύτερη δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα και τη συνεργασία. Το 2021 θα είναι το έτος της ελπίδας και της ανάκαμψης. 

Εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με υγεία και ευτυχία».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αφήνουμε πίσω μια χρονιά γεμάτη πρωτόγνωρες δυσκολίες»

«Σε λίγο, αφήνουμε πίσω μια χρονιά γεμάτη πρωτόγνωρες δυσκολίες. Μέχρι τις αρχές της, η χώρα είχε ξεπεράσει την οικονομική και κοινωνική καθήλωση και προχωρούσε ενωμένη μπροστά», αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στη συνέχεια, όμως, ξέσπασε η πανδημία που πολιορκεί ακόμη ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η πατρίδα μας κλήθηκε να διαχειριστεί πολλά και ταυτόχρονα μέτωπα: την έκρηξη των μεταναστευτικών κυμάτων.

Τις συνέπειες του κορονοϊού στην υγεία και την οικονομία. Και, βέβαια, τις αναταράξεις στο πεδίο των εθνικών μας θεμάτων. Απέναντι σε όλα αυτά, η Ελλάδα έμεινε όρθια. Στον Έβρο, ασφάλισε τα σύνορά της. Στο Αιγαίο, προστάτεψε και ανακούφισε τα νησιά της. Στην Ανατολική Μεσόγειο, περιφρούρησε τα δικαιώματά της.

Και, παράλληλα, θωράκισε την ζωή και το εισόδημα όλων. Με τόλμη αλλά και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές της δημοκρατίας και στους κανόνες του κοινοβουλευτισμού.

Στο γύρισμα του χρόνου, λοιπόν, έχουμε τα εφόδια ώστε να μετουσιώσουμε την εμπειρία του 2020 σε δύναμη για το 2021. Εφέτος γιορτάζουμε διαφορετικά: στο σπίτι, με την οικογένειά μας, κλείνοντας την πόρτα στον ιό. Γιατί τα κρούσματα υποχωρούν, όμως οι κίνδυνοι καραδοκούν.

Και, παρά την πολύμηνη κόπωση, θα ήταν άδικο λίγες στιγμές χαλάρωσης να γκρεμίσουν όσα με θυσίες χτίσαμε έως σήμερα. ‘Αλλωστε, το διαβατήριο για μία καλύτερη ζωή βρίσκεται ήδη εδώ: το εμβόλιο είναι η ασπίδα μας και η σκυτάλη της υγείας που παραλαμβάνει ο καινούργιος χρόνος από τον παλιό που φεύγει.

Τώρα, συνεπώς, είναι η ώρα να διασχίσουμε με ωριμότητα τη γέφυρα ανάμεσα στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και στην αρχή της μάχης για την πρόοδο. Μία γέφυρα, όμως, που κρύβει παγίδες.

Γι’ αυτό και πρέπει να την περάσουμε με αργά και σταθερά βήματα. Έτσι, οι περιορισμοί θα διατηρούνται όσο δεν θα τηρούνται. Γιατί τα μέτρα αποδίδουν μόνον όταν κάποιοι δεν τα προδίδουν.

Και θα αίρονται σταδιακά, καθώς θα εμπεδώνεται η σιγουριά. Με προτεραιότητα πάντα το άνοιγμα των σχολείων μας. Συμπολίτες μου,το εμβόλιο κατά του Covid αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021.

Και το δικό μας αντίδωρο θα είναι η καθολική αποδοχή του. Γιατί σημαίνει αυτοπροστασία αλλά και αλληλεγγύη προς τους αγαπημένους μας.

Η προφύλαξη του καθένα δεν επιτρέπει επιφύλαξη από κανέναν. Η ελευθερία της άρνησης δεν μπορεί να γίνεται άρνηση της ελευθερίας.

Και όσο προχωρεί ο εμβολιασμός, τόσο θα υποχωρεί ο κορονοϊός. Ο ίδιος εμβολιάστηκα γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Βλέποντας, μάλιστα, προσωπικά την ικανότητα των γιατρών και των νοσηλευτών μας, σας καλώ με μεγαλύτερη θέρμη να τους εμπιστευτείτε, διευκολύνοντας το έργο τους έως το τέλος αυτής της μεγάλης δοκιμασίας.

Γιατί η επιφυλακή απέναντι σε μία νέα αναζωπύρωση της πανδημίας παραμένει. Και η μάσκα, όπως και όλα τα μέτρα προστασίας, θα εξακολουθήσουν να μας συντροφεύουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού.

Όμως βρισκόμαστε πια στον επίλογο της περιπέτειας. Και αυτό πρέπει να μας οπλίζει με νέα δύναμη. Το κράτος θα συνεχίσει να φροντίζει την κοινωνία και να στηρίζει την οικονομία.

Και η νέα χρονιά θα γίνει σίγουρα χρονιά ελευθερίας.

Αυτός, άλλωστε, είναι ο τίτλος της εθνικής εξόρμησης που εξελίσσεται για την οριστική απαλλαγή μας από τον Covid-19. Αλλά και η ουσία του εορτασμού των δύο αιώνων της ανεξαρτησίας μας.

Το 2021, λοιπόν, θα είναι πυκνό, κλείνοντας παλιές πληγές και ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Ολοκληρώνει 200 χρόνια εθνικής πορείας. Συμπληρώνει 40 χρόνια ευρωπαϊκής εμπειρίας. Και εγκαινιάζει μία καινούργια δεκαετία ευημερίας.

Όπως άλλοτε οι Έλληνες συναντηθήκαμε με τα μεγάλα ρεύματα των εθνικών κρατών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, έτσι και τώρα οφείλουμε να αφουγκραστούμε το μήνυμα των δικών μας καιρών: την ανάπτυξη για όλους με δυναμισμό, με εξωστρέφεια και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Γνωρίζουμε, πλέον, καλά τη δύναμη της ενότητάς μας: Χωρίς αυτήν δεν θα τα είχαμε καταφέρει, ούτε στην πανδημία και την οικονομία, ούτε στην άμυνά μας. Τώρα, αυτή η ενότητα γίνεται η κοινή πορεία προς τους μεγάλους στόχους.

Ξέρουμε, επίσης, πως η κρίση μπορεί να γίνεται ευκαιρία: το δηλώνουν το νέο ΕΣΥ, το ψηφιακό κράτος, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητο. Κι όμως, τώρα είναι βιώματα του χθες που πυροδοτούν το αύριο της χώρας.
Συμπολίτες μου, το 2021 είναι στο χέρι μας να γίνει η “Χρονιά των Ελλήνων”.

Ο κρίκος που θα ενώνει τις νίκες των προγόνων με τις επιτυχίες των απογόνων.

Και ο δρόμος που θα μετατραπεί σε λεωφόρο για τη νέα Ελλάδα. Αξίζει, λοιπόν, να τον υποδεχτούμε με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Με υγεία και προκοπή», καταλήγει το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Αλέξης Τσίπρας: «Θα αγωνιστούμε για να μην γίνει η απώλεια συνήθεια»

 «Αφήνουμε πίσω μας μια πολύ δύσκολη χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές κάθε ελληνικής οικογένειας. 

Η πανδημία άλλαξε βίαια τις ζωές όλων μας. Το τίμημα που πληρώσαμε είναι ήδη βαρύ. 

Και μας αναγκάζει να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας. Κάποιοι επί χρόνια προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η Δημόσια Υγεία, η Δημόσια Παιδεία, το κοινωνικό κράτος, η έρευνα, η επιστήμη, δεν μπορούν να σταθούν από μόνα τους δίχως να υπηρετούν το κέρδος. Σήμερα όμως, όλοι συνειδητοποιούμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα. 

Η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία, έχοντας στο τιμόνι της ανθρώπους που δεν πίστεψαν ποτέ στην αξία του κοινωνικού κράτους. Και όταν ήρθε η πανδημία, δυστυχώς, δεν άλλαξαν προτεραιότητες. 

Αντί να σπεύσουν να ενισχύσουν το ΕΣΥ, έσπευσαν να ρίξουν την ευθύνη στους πολίτες.

Στους νέους, στους εργαζόμενους, στους καταστηματάρχες, στους γονείς. Στους ανθρώπους της καθημερινότητας που δίνουν τον δύσκολο αγώνα της επιβίωσης. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους όμως δεν αξίζει η στοχοποίηση, αλλά ένα δυνατό και ανθρώπινο κράτος που θα τους στηρίξει στις μεγάλες δυσκολίες που περνάνε. 

Και ιδιαίτερα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Τους εργαζόμενους στα σουπερμάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στην καθαριότητα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ανιδιοτελώς βοηθούν και στηρίζουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Σε όλους αυτούς οφείλουμε στήριξη κι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και μια δέσμευση. Ιδιαίτερα στις οικογένειες των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους. 

Τη δέσμευση ότι θα αγωνιστούμε από την πρώτη μέρα του νέου έτους, για να μη γίνει η απώλεια συνήθεια σε αυτό τον τόπο. 

Να μη χαθούν κι άλλοι άδικα, επειδή δεν είχαν χρήματα να κάνουν έγκαιρα το τεστ, επειδή κόλλησαν λόγω συνωστισμού σε κάποιο λεωφορείο ή στο χώρο εργασίας τους ή γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι για να νοσηλευτούν.

Τη δέσμευση ότι θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες και να χτίσουμε μια ισχυρή κοινωνία και μια οικονομία που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Το 2021, θα είναι επίσης μια δύσκολη χρονιά. Με μεγάλες προκλήσεις για τη πατρίδα μας. Όχι μόνο για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι μόνο αν πορευτούμε με πυξίδα τις αξίες μας μπορούμε να υπερβούμε όλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. 

Οι μεγάλες αξίες που έγιναν συνώνυμο της Ελλάδας και των αγώνων του ελληνικού λαού, η Δημοκρατία, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η  δικαιοσύνη, είναι οι αξίες που και σήμερα μας δείχνουν το δρόμο. 

Ας τις ακολουθήσουμε, αφήνοντας πίσω όσους μας καταδικάζουν στο σκοτάδι και την οπισθοδρόμηση. Θα είναι το πρώτο βήμα για τη νέα αναγέννηση της πατρίδας μας. Εύχομαι από καρδιάς υγεία και δύναμη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Φώφη Γεννηματά: «Το 2021 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

Την ευχή, «το 2021 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω» στέλνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στο μήνυμά της για τη νέα χρονιά.
Ειδικότερα, εύχεται «ολόψυχα το 2021 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Με υγεία, δύναμη και χαμόγελο. Με αισιοδοξία ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει εδώ. Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Μαθαίνουμε από το χθες, αντιμετωπίζουμε αγωνιστικά το σήμερα»

 Μήνυμα αγωνιστικότητας στέλνει στα μέλη, τους ψηφοφόρους και τους φίλους του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας στην πρωτοχρονιάτικη δήλωσή του.

«Μαθαίνουμε από το χθες, αντιμετωπίζουμε αγωνιστικά το σήμερα, οργανώνουμε την αντεπίθεση, παλεύοντας για το αύριο», υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας που κλείνει το μήνυμά του με ευχές για χρόνια πολλά, καλή χρονιά με δύναμη και υγεία.

Κυριάκος Βελόπουλος: «Θα κάνουμε το αυτονόητο. Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες»

«Θα κάνουμε το αυτονόητο. Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πρώτα η Ελλάδα και οι Έλληνες» αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το 2020 έφυγε αφήνοντας πίσω του προβλήματα μεγάλα και τεράστια. Προβλήματα υγείας, εθνικά, κοινωνικά, πολιτικά. Το 2020 η Ελληνική Λύση εντός και εκτός Κοινοβουλίου πάλεψε, αγωνίστηκε για όλους εσάς, για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το 2021 είμαστε βέβαιοι ότι μαζί μπορούμε να τελειώσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, μαζί με τους Έλληνες να αγωνιστούμε από κοινού σε μια πορεία διαφορετική. Θα κάνουμε το αυτονόητο: Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γιατί για εμάς πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Γ. Βαρουφάκης: «Το 2021 να γίνει η αρχή της ριζικής αλλαγής υπέρ των πολλών»

«Στο χέρι μας είναι το 2021 να γίνει η αρχή της ριζικής αλλαγής υπέρ των πολλών. Σε όλη την Ελλάδα. Σε όλα τα μήκη και σε όλα τα πλάτη της Γης»: αυτό υπογραμμίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το 2020 αφήνει πίσω του ανοικτές πληγές, διαλυμένα όνειρα, φόβο», σημειώνει εισαγωγικώς και συνεχίζει:

«Αφήνει όμως και μια ανέλπιστη ελπίδα. Ξεσκεπάζοντας μυστικά που μας καθήλωναν, η πανδημία που στιγμάτισε το 2020 μας άνοιξε τα μάτια σε δυνάμεις και δυνατότητες που είχαμε ξεχάσει ότι είχαμε.

Το 2020 είδαμε ότι οι κυβερνήσεις δεν είναι αδύναμες. Ότι προσποιούνται τις αδύναμες επειδή θέλουν να αφήνουν ανενόχλητη την ολιγαρχία να ασκεί την εξουσία της. Με την πανδημία όμως είδαμε τις εξουσίες του κράτους να ξεδιπλώνονται τρομακτικές.

Είδαμε ακόμα πως το λεφτόδεντρο είναι υπαρκτό, και πως την ύπαρξή του αρνούνται μόνο εκείνοι που το βάζουν να γεννά αποκλειστικά χρήμα για τους λίγους.
Διαπιστώσαμε πως, πράγματι, η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους δεν ήταν ποτέ θέμα αγορών. Ήταν εργαλείο που η τρόικα το χρησιμοποιούσε για να μεταφέρεται η περιουσία, κρατική και τώρα ιδιωτική, στην ολιγαρχία-χωρίς-σύνορα.

Εντυπωσιαστήκαμε με το πόσο γρήγορα, όταν τους συνέφερε, οι νεοφιλελεύθεροι ασπάστηκαν τον κρατισμό κι οι φιλελεύθεροι αγκάλιασαν την απολυταρχία», υποστηρίζει εξάλλου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Και ο Γ. Βαρουφάκης καταλήγει: «Ναι, το 2020 ήταν δύσκολη χρονιά. Χάσαμε ανθρώπους. Είδαμε τον σκοταδισμό και την εκμετάλλευση να γιγαντώνεται, σπρώχνοντας τόσο κόσμο στην αγκαλιά της απόγνωσης. Χάσαμε δημοκρατικές ελευθερίες που γενιές ολόκληρες θυσιάστηκαν για να έχουμε.

Όμως, το 2020 μας έκανε κι ένα μεγάλο δώρο. Μας αποκάλυψε το μέγα, το ελπιδοφόρο, μυστικό που η εξουσία δεν ήθελε να μάθουμε: Ότι τα πάντα μπορούν να είναι διαφορετικά. Ότι ο Μπρεχτ είχε δίκιο όταν είπε πως επειδή τα πράγματα είναι όπως είναι δεν θα παραμείνουν όπως είναι.

Ευχαριστούμε το 2020 που μας το θύμισε. Τώρα, στο χέρι μας είναι το 2021 να γίνει η αρχή της ριζικής αλλαγής υπέρ των πολλών. Σε όλη την Ελλάδα. Σε όλα τα μήκη και σε όλα τα πλάτη της Γης».