Για κινήσεις που εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα στο χώρο των πετρελαίων,  κατηγορούν τον κ. Π.Καμμένο, στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που δηλώνουν εξοργισμένα με το διαβόητο non paper, το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος παρέδωσε, εν αγνοία τους, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 

Ads

Tα στελέχη αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs, υποστηρίζουν ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σαββακοκύριακο στο κόμμα, εκπονήθηκε το σχέδιο των 7 σημείων, το οποίο ο κ. Καμμένος εξέθεσε στον κ. Παπούλια, στη συνάντηση τους την Κυριακή. Όμως ούτε σε αυτήν τη κομματική  σύσκεψη, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη, προσθέτουν, δεν έγινε λόγος και πολύ περισσότερο δεν εκπονήθηκε κάποιο plan B για κυβέρνηση έκτακτής ανάγκης, όπως περιγράφεται στο non paper.
 
Στο έγγραφο αυτό, το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εμφανίζεται περιέργως να θέτει ως όρους για την στήριξη μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, πέρα από τις 2 θέσεις αντιπροέδρων και την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, και τον ορισμό εκ μέρους του αξιωματούχων στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων.
 
Στελέχη του κόμματος αποδίδουν τις παρασκηνιακές κινήσεις Καμμένου στις σχέσεις που διατηρεί με την Delek, μια εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που ενδιαφέρεται για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ.
 
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αντίθετα με την προεδρία της Δημοκρατίας και τα κόμματα που έλαβαν το έγγραφο, έχει κατηγορηματικά διαψεύσει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το non paper.