Μπορεί οι φετινές παρελάσεις να μην είχαν την ένταση των προηγούμενων χρόνων, δεν έλειψαν ωστόσο κάποια παραλειπόμενα.

Ads

Την παρατήρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου δέχτηκε αυτή τη φορά όχι κάποιος βουλευτής, αλλά ένας πολίτης. Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την παρέλαση μία ηλικιωμένη γυναίκα πλησίασε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητώντας να βγει μαζί της μία φωτογραφία. Αν και η πρόεδρος της Βουλής δέχτηκε χαμογελώντας, ένας άντρας που δεν ανήκει στην ασφάλεια της παρενέβη ζητώντας από την ηλικιωμένη να απομακρυνθεί.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφού του ζήτησε να είναι πιο ευγενικός του είπε: «εμείς είμαστε εδώ για το λαό».

«Αντιμέτωπος» με έναν πολίτη που του ζητούσε να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις περί «ψεκασμών» ήρθε ο Πάνος Καμμένος. Μη θέλοντας να δώσει τροφή για σχόλια δεν απάντησε.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=JfUTztjVXE4]

Ads

Σε πολλές περιοχές της χώρας η παρελάσεις πήραν αναβολή για την 28η Οκτωβρίου καθώς ο καιρός δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση τους. Ωστόσο παρά τις καιρικές συνθήκες τα παιδιά στην Καλαμάτα παρήλασαν. Στα χέρια τους φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, στη μνήμη του φοιτητη της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του bullying.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=iHM3lRTg2FU]

Στην Θεσσαλονίκη αντιεξουσιαστές σήκωσαν πανό στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης ζητώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.