Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή νέα έγγραφα για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στην Σ. Αραβία, στα οποία όπως ισχυρίζεται αποδεικνύεται ότι ο υπ. Άμυνας «παρακαλούσε τον Παπαδόπουλο για την ανέκκλητη πίστωση» και καλεί τον κ. Καμμένο «να δώσει εξηγήσεις γιατί επεδίωκε διακαώς την εμπλοκή του μεσάζοντα».

Ads

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε τα εν λόγω έγγραφα κατά τη διάρκεια άσχετης συζήτησης και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για τη «χωρίς στρατηγική και ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης».

Η κίνηση του προκάλεσε αντιδράσεις με την Πρόεδρο της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, να σχολιάζει σκωπτικά: «Έχετε καταθέσει τα έγγραφα στο Πρώτο Θέμα από τις 18:50, λέγοντας ότι συνοδεύονται από την ομιλία σας στη Βουλή». «Θέλετε μήπως να προλάβετε τις ειδήσεις στις 8 ή στις 9; Καλό είναι να ενημερώνετε τι ώρα θα μιλάτε…», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η βουλή δεν είναι το μέσο για να κάνουμε τη δημοσιότητά μας».

«Ούτε εσείς είστε κριτής κανενός», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος για να απαντήσει η κ. Χριστοδουλοπούλου: «Όχι, θα καθόμαστε εδώ σαν τα μάρμαρα…».

«Εξακολουθώ να υπερτονίζω ότι πέραν του άτοπου της εισαγωγής σε μια άσχετη κοινοβουλευτική διαδικασία πρόκειται για μια προσπάθεια να κρατηθεί στον αφρό ένα μη θέμα. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι μόνο δύο κόμματα συνεχίζουν το υποτιθέμενο αυτό σκάνδαλο να θελήσουν να το κρατήσουν στην επιφάνεια. Για να είμαι ακριβέστερος θα έλεγα ορισμένοι βουλευτές από τα δυο αυτά κόμματα», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ads