Σε νέες διευκρινιστικές δηλώσεις αναγκάστηκε να προβεί ο Κωνσταντίνος Τασούλας μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τον διορισμό της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή, αναφέροντας μάλιστα ότι αυτή δε θα αναλάβει καθήκοντα.

Ads

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει ότι «είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής». Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η Ελένη Ζαρούλια «δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι νωρίτερα κύκλοι του προέδρου της Βουλής υποβάθμιζαν το ζήτημα υποστηρίζοντας πως επρόκειτο απλά για εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως ήδη είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημείωνε ότι «η απάντηση του κ. Τασούλα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε. Καμία διαδικαστική δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την πολιτική επιλογή του με τον διορισμό της κα Ζαρούλια, ηγετικού στελέχους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας ή επικροτεί την απόφαση του».

Ads