Τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και οι επικείμενες νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο προκειμένου να κωπάσουν οι αντιδράσεις που δέχεται η κυβέρνηση ακόμη και από δικούς της βουλευτές, κυριαρχούν στον Τύπο της Δευτέρας. 

Ads

Ότι δεν κλείνουν οι παλιές πληγές με τις μέχρι τώρα αλλαγές, και πως ανοίγουν και νέες με την ανάρτηση στο TAXISnet των νέων εκκαθαριστικών, αναφέρει η Δημοκρατία, που σχολιάζει ότι είναι «γεμάτος λάθη και ο νέος ΕΝΦΙΑ».

Με το ίδιο θέμα ασχολείται και η Εφημερίδα των Συντακτών, τιτλοφορώντας το πρωτοσέλιδό της «Μεγάλες περιουσίες, μεγάλες ελαφρύνσεις». Σύμφωνα με την εφημερίδα οι μεγάλες εκπτώσεις από τον φόρο θα υπάρχουν για τα ακίνητα που κοστίζουν από 300.000 ευρώ και πάνω. Οι εκπτώσεις που προκύπτουν για αυτά τα ακίνητα από τις διορθώσεις φτάνουν μέχρι και το 98% ενώ για τα φθηνότερα μέχρι 20%, υποστηρίζει το ρεπορτάζ.

Τα ΝΕΑ πάντως γράφουν ότι θα υπάρξουν και νέες αλλαγές προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα των 1.100.000 ιδιοκτητών ακινήτων που είδαν τα νέα εκκαθαριστικά τους. 

Ads

Σε άλλο κλίμα, η Ελευθεροτυπία γράφει ότι μπαίνει μπλόκο στην καταβολή των εφάπαξ μέχρι και 10 χρόνια. Αυτό κατά το ρεπορτάζ της συμβαίνει επειδή καθυστερεί ο προσδιορισμός του συντελεστή βιωσιμότητας, βάσει του οποίου θα χορηγηθεί το νέο ποσό του επιδόματος. 

Νέα κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση προδιαγράφει το Έθνος με αφορμή τις αντιδράσεις των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεναίσουν στην διαδικασία της αξιολόγησης.