Το παράδειγμα της Πορτογαλίας θα ακολουθήσει η Ελλάδα και καθώς φαίνεται δεν θα συμμετάσχει στη φετινή Eurovision. Σε ανάλογη απόφαση προσανατολίζεται και η Κύπρος.

Ads

 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Βήμα ανέφερε πως «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».
 
Οι φήμες για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας είχαν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες. Αρκετοί επισήμαναν πως η ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να καλύψει το υψηλό κόστος για την κάλυψη της Eurovision, ενώ πολλοί σημείωναν επίσης πως η συμμετοχή θα ήταν πρόκληση τη συγκεκριμένη περίοδο.
 
Στον διαγωνισμό δεν θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά η Πολωνία, αλλά και η Πορτογαλία, ενώ το πιθανότερο είναι να μη συμμετάσχει ούτε η Κύπρος. «Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Κύπρου, κάποιοι ίσως θεωρήσουν προκλητική την παρουσία του ΡΙΚ σε μια τέτοια εκδήλωση, γι΄ αυτό συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΙΚ Μάκης Συμεού. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο ΔΣ του ΡΙΚ.