Τα «ισοδύναμα του τρόμου» για τη… δόση μας, σε πρώτο πλάνο σήμερα, με τα πρωτοσέλιδα της πλειοψηφίας των εφημερίδων να εστιάζουν στα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να περάσουν αστραπή από τη Βουλή για να ξεκλειδώσουν τη χρηματοδότηση. Σε δεύτερη μοίρα το προσφυγικό και οι χιλιάδες χαμένες ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο. 

Ads

«Χρυσές ζωές, υγροί τάφοι» ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που παρουσιάζει έκθεση – κόλαφο για την ακριβοπληρωμένη ελίτ των Βρυξελλών σε μια Ευρώπη – φρούριο που εξαθλιώνει ανθρώπινες υπάρξεις. 

image

image

Ads

«Τα ισοδύναμα του τρόμου» είναι ο πρωτοσέλιδος των Νέων που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είναι «χαμένη στην αναζήτηση ισοδύναμων για να καλύψει μεγάλες τρύπες στα φορολογικά και το Ασφαλιστικό». «Μάχη με τον χρόνο» γράφει η Ναυτεμπορική. «Με αντίπαλο τον χρόνο, η κυβέρνηση επισπεύδει τις ενέργειές της προκειμένου να εγκριθούν εγκαίρως από τη Βουλή τα αναγκαία νομοθετήματα, με τα οποία θα ‘ξεκλειδώσει’ η δόση των 2 δισ. ευρώ» σημειώνει η εφημερίδα. 

image

«Κόκκινος συναγερμός για τη δόση των 2 δισ.» είναι ο τίτλος του Έθνους που γράφει ότι σήμερα έρχονται στη Βουλή τα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με στόχο να ψηφιστούν εντός 48 ωρών.

image

image

«Χρωστάς; Πληρώνεις!» γράφει το Ποντίκι που σημειώνει ότι «ο Φρανσουά έρχεται, οι συντάξεις φεύγουν». «Αυτό το “μότο” περιγράφει τους δυο βασικούς πυλώνες της καυτής επικαιρότητας ― χωρίς να απαξιώνουμε θέματα όπως το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ή τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τη γγ Δημοσίων Εσόδων, που έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο παζλ των ημερών» σημειώνει η εφημερίδα. 

image

«Mαύρο σκοτάδι!» είναι το τίτλος της Δημοκρατίας που υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών ωραιοποιεί τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού «με ένα λογιστικό τρικ» ώστε στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η μαύρη τρύπα των εσόδων να περιοριστεί στα 2 δισ. ευρώ αντί των 4,9 δισ. ευρώ που ήταν πριν από ένα μήνα».

image

«1 στους 2 χάνει το επίδομα θέρμανσης» είναι ο τίτλος του Ελεύθερου Τύπου που γράφει ότι «πέφτουν έως 70% τα εισοδηματικά κριτήρια, μειώνεται το όριο επιφάνειας της α’ κατοικίας, με κλιμάκωση ανά γεωγραφική ζώνη τα ποσά». «Μπλόκο στη σύνταξη 150.000 υπαλλήλων» ο δεύτερος τίτλος της εφημερίδας. «Με όριο ηλικίας από 58,6 ως 62 ετών η σύνταξη με 35ετία ακόμη και για ασφαλισμένους πριν από το 1983» σημειώνει.