Η ανάρτηση Καρανίκα για την Eldorado βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, όμως για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, δεν πρόκειται παρά… για «λόγια» του Αλέξη Τσίπρα.

Ετσι, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε την ανάρτηση Καρανίκα ως ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και έγραψε: «Η ιδέα ότι για το ένα φταίει ο Πολάκης, για το άλλο ο Γιάνης, για το τρίτο ο Καρανίκας αστεία. Υπάρχει μόνον Τσίπρας» και από κάτω εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα, από τον προσωπικό του λογαριασμό, σε ένα προφανέστατο μοντάζ, να αναφέρει απαράλλαχτη την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε καλέσει επανειλημμένα τον κ. Γεωργιάδη να συνειδητοποιήσει ότι, παραδόξως, δεν είναι μόνο τρολ αλλά και αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: 

«Και ως τέτοιος δεν μπορεί να επικαλεστεί το ακαταλόγιστο. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν εκθέτει μονάχα τον ίδιο, πράγμα που έχει αποδείξει πως δεν τον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως, αλλά και ολόκληρη την παράταξή του. Το γεγονός ότι λειτουργεί σε αντίθεση με τον θεσμικό του ρόλο, υπερασπιζόμενος ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα αντί για το δημόσιο συμφέρον, δεν προκαλεί εντύπωση. Για αυτό τον κρίνουν οι πολίτες και σε αυτούς θα πρέπει να απαντήσει για τους λόγους που τον ωθούν σε αυτή τη στάση. Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Γεωργιάδη να ενημερώσει όσους είδαν την ανάρτησή του για τον πρωθυπουργό, ότι είναι προϊόν πλαστογραφίας, που ο ίδιος, εν γνώσει του όπως παραδέχθηκε, διακίνησε στο διαδίκτυο, στέλνοντας ψευδή μηνύματα, αποδιδόμενα μάλιστα στον πρωθυπουργό, εντός και εκτός Ελλάδας, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Και, φυσικά, περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΝΔ να πράξει τα δέοντα. Διατηρώντας τον στη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ θα επικροτήσει την πλαστογραφία», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.