Οργή ενυπάρχει στους κόλπους των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι εν μέσω της μάχης που δίνουν καθημερινά εναντίον της πανδημίας του κοροναϊού, διαπιστώνουν οργανωμένες απόπειρες στοχοποίησής τους με διάφορα προσχήματα.

Ads

Ενδεικτική είναι η προσπάθεια να μετακυλιστεί η ευθύνη για τη διασπορά του ιού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» στους υγειονομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί, με ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη να αφήνουν αιχμές ότι είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν. Δεν πέρασε απαρατήρητη μάλιστα η αποστροφή ακόμη και της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει «δυσάρεστη έκπληξη» τη στάση των εργαζομένων στο εν λόγω νοσοκομείο, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους.

Το συγκεκριμένο δε περιστατικό, στάθηκε αφορμή προκειμένου να ξεκινήσει μια ευρύτερη παραφιλολογία, σύμφωνα με την οποία μια μεγάλη μερίδα των υγειονομικών επιδεικνύει συνειδητά «ανεύθυνη» στάση, αρνούμενη τους εμβολιασμούς. Σε αυτή τη λογική φρόντισε να κινηθεί ακόμη και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε δηλώσεις του δεν έχασε την ευκαιρία να «παροτρύνει» γιατρούς και νοσηλευτές να δώσουν το καλό παράδειγμα κάνοντας το εμβόλιο.

Την εικόνα αυτή έρχεται να αμφισβητήσει μιλώντας στο tvxs.gr ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας αρχής.

Ads

«Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας πάνω από το 90% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, όπως αναφέρει και η ΕΙΝΑΠ στη σημερινή της ανακοίνωση. Δεύτερον, χθες η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας δήλωσε πως στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας οι γιατροί που βρέθηκαν θετικοί ήταν τέσσερις. Ήταν όλοι εμβολιασμένοι, είχαν κάνει την πρώτη δόση και περίμεναν το ραντεβού για τη δεύτερη. Η διασπορά του ιού στο εν λόγω νοσοκομείο έγινε από συνοδό ασθενούς και με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης, γιατί δεν είχε εφαρμόσει την σαφέστατη οδηγία για έλεγχο του επισκεπτηρίου» αναφέρει αρχικά, ενώ σε ό,τι αφορά την ευρύτερη εικόνα σημειώνει:

«Εγώ πιστεύω τα επίσημα στοιχεία. Αν δούμε λοιπόν το επίσημο ενημερωτικό δελτίο του ΕΟΔΥ στις 15/1 θα διαπιστώσουμε πως μέχρι και εκείνη τη μέρα είχαν γίνει 75.000 εμβολιασμοί» επισημαίνει και συνεχίζει: «Υπενθυμίζω ότι μέχρι εκείνη τη μέρα δεν είχε ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, καθώς αυτή άρχισε την επόμενη μέρα, στις 16 Ιανουαρίου με την ηλικιακή ομάδα των άνω των 85. Υπενθυμίζω επίσης ότι μόλις κάνα δυο μέρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα. Θυμίζω ακόμη ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών του Αιγαίου είχε αρχίσει μετά τις 12 Ιανουαρίου. Ας μην ξεχνάμε τέλος ότι μέχρι τότε η κυβέρνηση διατεινόταν ότι εκτός από κάποιους υπουργούς, γενικούς γραμματείς, φαρισαίους κλπ, άλλοι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι δεν είχαν εμβολιαστεί».

«Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το εξής: ποιοι ήτανε αυτοί οι 75.276 που είχαν εμβολιαστεί μέχρι τις 15/1; Να υποθέσω πως οι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι δεν ήταν 200 αλλά 1.500. Άντε να πω ότι οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα, που εμβολιάστηκαν μέσα σε δυο μέρες ήταν 2.000. Ποιοι ήταν οι υπόλοιποι 70.000; Σύμφωνα με όσα δηλώνει το κράτος, αυτοί πρέπει να ήταν υγειονομικοί του ΕΣΥ» συνεχίζει ο κύριος Παπανικολάου, προσθέτοντας παράλληλα: «Συνολικά οι υγειονομικοί του ΕΣΥ (όλων των κλάδων) είναι 96.000. Τι συμπέρασμα βγάζουμε λοιπόν; Πως η μεγάλη πλειοψηφία των υγειονομικών είχε εμβολιαστεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου κιόλας. Άρα τι μας λένε τώρα;».

Εμφανίζεται δε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. «Εμένα δε με νοιάζει τι λέει ο κάθε πολιτικάντης. Ειδικά όμως η κυρία Θεοδωρίδου, η οποία είναι γιατρός, οφείλει να ζητήσει μια συγνώμη, καθώς άφησε αισχρά υπονοούμενα για τους γιατρούς του Άγιου Ανδρέα» υπογραμμίζει.

Διαβλέπει μάλιστα καταφανή προσπάθεια να στοχοποιηθεί ο κλάδος. «Ο Άγιος Ανδρέας είναι επανάληψη του Άγιου Σάββα. Όπως δηλαδή στον Άγιο Σάββα είχαν προσπαθήσει να στοχοποιήσουν τους γιατρούς για την ενδονοσοκομειακή διασπορά, κάνοντας ΕΔΕ σε τρεις ογκολόγους, επειδή άκουσον-άκουσον αρρώστησαν πάνω στο καθήκον, έτσι και στον Άγιο Ανδρέα επιχείρησαν να ρίξουν πάλι την ευθύνη στους γιατρούς. Και στις δυο περιπτώσεις στόχος ήταν να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες των διοικήσεων» τονίζει χαρακτηριστικά ο κύριος Παπανικολάου.

Αφροδίτη Ρέτζιου: Φτηνός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης η δίωξή μου

Την ίδια στιγμή, την εικόνα στοχοποίησης έρχεται να συμπληρώσει η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, με βάση το νόμο περί περιορισμού των διαδηλώσεων.

Σχολιάζοντας στο tvxs.gr τη συγκεκριμένη εξέλιξη η κυρία Ρέτζιου σημειώνει πως «η δίωξη έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο φαινομένων στοχοποίησης εναντίον υγειονομικών. Πρόκειται για έναν φτηνό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, δεν θα μας φιμώσουν. Θα συνεχίσουμε στο πλευρό του λαού μας να αγωνιζόμαστε για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας» αναφέρει.

«Φταίνε οι γιατροί που υπάρχει ενδονοσοκομειακή διασπορά κι όχι εκείνοι που δεν παίρνουν μέτρα προστασίας, φταίει ο λαός που δεν τηρεί τα μέτρα κι όχι εκείνοι που αφήνουν την εργοδοσία να ξεσαλώνει στους χώρους εργασίας, που στοιβάζουν τον κόσμο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θα κατηγορήσουν οποιονδήποτε προκειμένου να μην μπουν στο στόχαστρο οι δικές τους ευθύνες. Ε δε θα τους περάσει» καταλήγει η κυρία Ρέτζιου.