Αρκετά από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρθηκαν στη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη, Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του, την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ads

Αρχικά, το πρακτορείο Reuters στο τηλεγράφημά του με τίτλο, «Ένοπλοι μοτοσικλετιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο», αναφέρεται στις λεπτομέρειες της δολοφονίας και κάνει λόγο για «επαγγελματικό χτύπημα».

Σημειώνεται ότι, στο αρχικό του τηλεγράφημα, που αναπαρήχθη από πολλά Μέσα ανά τον πλανήτη , το πρακτορείο χαρακτήριζε «σύνηθες φαινόμενο» τις γκανγκστερικές δολοφονίες στην Αθήνα.

image

Ads

«Δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ δολοφονείται μπροστά στο σπίτι του», γράφει η γαλλική LeParisien,  η οποία στο εκτενές της δημοσίευμα αναφέρεται και στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το 2010, ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο «Guardian», ο οποίος αναφέρεται και στην επίθεση κατά του Στέφανου Χίου.

image

image

«Βετεράνος αστυνομικός ρεπόρτερ δολοφονήθηκε στην Αθήνα», γράφει η Washington Post, ενώ, «Δολοφονήθηκε από πυρά στην Αθήνα, δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ», γράφει η ισπανική ElPais.

image

H ιταλική la Repubblica αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά της ότι στήθηκε «ενέδρα θανάτου »σε βετεράνο Έλληνα δημοσιογράφο, ενώ, το αμερικάνικο ABC News, γράφει: «Βετεράνος αστυνομικός ρεπόρτερ δολοφονήθηκε δίπλα στο σπίτι του στην Αθήνα».

image

image

«Ο Καραϊβάζ πυροβολήθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στον Άλιμο, δίπλα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργαζόταν, επέστρεφε στο σπίτι μετά τη δουλειά» αναφέρει το Politico.

image

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του στα νότια προάστια της Αττικής» τονίζει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

image

«Η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου» επισημαίνει, το Euractiv.

image