Η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, στη συνέντευξη που πήρε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, είχε δύο ατυχέστατες στιγμές στις οποίες εκδήλωσε έμμεσα κομματική προτίμηση και ιδεολογικές πεποιθήσεις.

Ads

Η πρώτη ήταν όταν ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην απαράδεκτη δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Σπ. Πνευματικού υπέρ της διαλογής των καρκινοπαθών στο ΕΣΥ ώστε να εγκαταλείπονται όσοι βρίσκονται σε καταληκτικό στάδιο ή έχουν αρνητική πρόγνωση.

Με ένα “εντάξει” προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και επειδή ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε, πήρε θέση λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι ο πολιτευτής της ΝΔ το εννοούσε.

Οταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέκρινε τη δική του στάση όταν έθεσε εκτός ψηφοδελτίων τον Γ. Κατρούγκαλο για τη δήλωσή του για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με τη στάση του Κ. Μητσοτάκη που δεν απομάκρυνε ούτε αποδοκίμασε τον Σ. Πνευματικό, η Σία Κοσιώνη δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στη συζήτηση γι αυτό το θέμα.

Ads

Η δεύτερη ήταν όταν, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα προβλήματα στο ΕΣΥ, ανέφερε ότι στη Κω υπήρχε διαθέσιμο ιδιωτικό ασθενοφόρο που όμως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει την άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της, ζητώντας από τον Αλ. Τσίπρα να πει αν θα συναινούσε σε τέτοιες συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα για να σωθούν ζωές.

Μα αυτή είναι η λύση για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τη διάλυση του ΕΚΑΒ αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέμεινε ότι το κόμμα του έχει εκ διαμέτρου διαφορετική αντίληψη από τη ΝΔ για τα θέματα δημόσιας υγείας.