Τα 12 καλύτερα ελληνικά νησιά για κάθε τύπο ταξιδιώτη επιλέγει το Business Insider, ενθαρρύνοντας τους ταξιδιώτες να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα. 

Ads

Σύμφωνα με το περιοδικό κάθε ελληνικό νησί έχει τη δική του ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία κι αυτό καθιστά δύσκολη την επιλογή ενός μόνο προορισμού. «Πάντως σίγουρα ένα από τα ελληνικά νησιά θα σου προσφέρει αυτό που ψάχνεις» επισημαίνει.

To καλύτερο νησί για τους λάτρεις της τέχνης – Ύδρα

image

Ads

Οι λάτρεις της τέχνης θα βρουν έναν παράδεισο στην Ύδρα, όπου περίφημες μοντέρνες γκαλερί και εκθέσεις περιμένουν να τις ανακαλύψεις στα μικρά δρομάκια του νησιού. Συλλέκτες έργων τέχνης και καλλιτέχνες συναντιούνται στο νησί για να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις δημοφιλών χώρων, όπως είναι το DESTE Project Space Slaughterhouse. 

Το καλύτερο νησί για ξέφρενα party – Ίος

image

Η Ίος είναι γνωστή για τα ξέφρενα πάρτι της, καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε μπαρ και κλαμπ, τα οποία βρίσκονται το ένα πάρα πολύ κοντά στο άλλο.

Το καλύτερο νησί για surfing – Πάρος

image

Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν στις παραλίες του νησιού το αγαπημένο τους σπορ. 

Το καλύτερο νησί για ζευγάρια – Σαντορίνη

image

Η Σαντορίνη μπορεί να είναι πολυσύχναστη και γεμάτη τουρίστες, αλλά η μαγευτική της θέα – σχεδόν από κάθε σημείο – την κάνει έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για ρομαντικές διεξόδους. Να σημειωθεί και το ηλιοβασίλεμα της Οίας, φυσικά…

Το καλύτερο νησί για όσους λατρεύουν τις παραλίες –  Μήλος

image

Στο νησί υπάρχουν πάνω από 80 παραλίες. Από χρυσαφένιες αμμουδιές μέχρι παραλίες με μαύρη άμμο και από ακτές με βοτσαλάκι μέχρι κόκκινα πετρώδη τοπία. Οι θαλάσσιες σπηλιές είναι το δυνατό της σημείο. 

Το καλύτερο νησί για τους λάτρεις του φαγητού – Κρήτη

image

Φυσικά. Το νησί στο οποίο πρέπει να δοκιμάσετε όλες τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Το Business Insider, σημειώνει τον εξωτικό για τους ξένους ντάκο, το φημισμένο ελαιόλαδο αλλά και τα ντόπια κρέατα, τυριά και κρασιά. 

Το καλύτερο νησί για τους λάτρεις της φύσης – Ικαρία

image
Πυκνά δάση και κρυμμένες παραλίες, όρμοι και απότομοι γκρεμοί. Δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, το περπάτημα και η ποδηλασία είναι αρκετά δημοφιλή στο νησί χάρη σε ένα δίκτυο από μονοπάτια που παίρνουν οι ταξιδιώτες και απολαμβάνουν στην διαδρομή μια μαγευτική σύνθεση από φάρμες, λίμνες και δάση.

Το καλύτερο νησί για ψώνια – Μύκονος

image

Η Μύκονος έχει μια ποικιλία εκλεπτυσμένων ρούχων που απευθύνεται στο κάθε σικ κοινό. Τα μαγαζιά είναι συχνά ανοιχτά μέχρι αργά το απόγευμα, με τις εκπτώσεις συνήθως να γίνονται το καλοκαίρι. Οι επισκέπτες εδώ θα βρουν τα πάντα, από χειροποίητα υφάσματα και μάρκες σχεδιαστών μέχρι σουβενίρ και σπάνια κοσμήματα.

Καλύτερο νησί για μια μοναχική απόδραση – Αστυπάλαια

image

Η Αστυπάλαια έχει σχετικά χαμηλό τουρισμό, κάνοντάς την έναν ιδανικό προορισμό για αυτούς που ψάχνουν να ξεφύγουν λίγο από τα πλήθη. Εξερεύνησε το γραφικό λιμάνι του νησιού, το οποίο βρίσκεται κουρνιασμένο σε έναν βράχο του οποίου ένα τμήμα προεξέχει μες στην θάλασσα ή θαύμασε το εκπληκτικό τοπίο των απόκρημνων ακτών και των ορεινών εδαφών που κόβουν την ανάσα. 

To καλύτερο νησί για τους λάτρεις της ιστορίας – Ρόδος

image

Όπως η Δήλος, η Κέρκυρα και η Αθήνα, έτσι και η Ρόδος είναι μια δημοφιλής στάση για τους λάτρεις της ιστορίας. Το νησί, που κάποτε ήταν το κυρίαρχο εμπορικό κέντρο στην ανατολική μεσόγειο, φιλοξενεί ποικίλα μεσαιωνικά κτίρια, προπύργια, τείχη και πύλες, καθώς και ένα απίστευτο μέρος από όπου μπορείς να θαυμάσεις την παλιά πόλη.

Το καλύτερο νησί για τους λάτρεις της άγριας ζωής – Τήλος

image

Το νησί της Τήλου είναι το σπίτι εκατοντάδων ειδών αγριολούλουδων και πολλών σπάνιων πτηνών, κάνοντας την έναν must προορισμό για τους παρατηρητές πτηνών και των οπαδών της φύσης και της άγριας ζωής. Περπατήστε στα λιβάδια και τις κοιλάδες του νησιού, και μπορεί να καταλήξετε χωρίς να το πολυκαταλάβετε σε μια έρημη παραλία τριγυρισμένοι από φώκιες και θαλάσσιες χελώνες.

Το καλύτερο νησί για οικογένειες – Νάξος

image

Χάρη στον μεγάλο αριθμό των ρηχών παραλιών της, η Νάξος είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τις οικογένειες που αναζητούν κάτι περισσότερο από ένα τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ο συνδυασμός παραλιών και εκπληκτικών αξιοθέατων εξασφαλίζει ότι τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς θα έχουν ένα ευχάριστο ταξίδι.