Παραμονή των Χριστουγέννων σήμερα και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία άκουσε τα πατροπαράδοτα κάλαντα. Η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά τα έψαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το μουσικό γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος «Κωστηλάτα» από την “Αρτα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τα μέλη της Λέσχης Ποντίων Ναούσης τόνισε, ας αφιερώσουμε την ημέρα στις ψυχές αυτών που έπεσαν κατά την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε αρχικά τα κάλαντα από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εν συνεχεία από την Προεδρική Φρουρά, και ακολούθως από την παιδική χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης».

Ads

Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε ευχές με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε για περίπου δύο ώρες με τα χαμόγελα των μικρών παιδιών του Νηπιοτροφείου, κάλαντα, τις μουσικές των παραδοσιακών οργάνων του Γυμνασίου Ιλίου και τους παραδοσιακούς χορούς του αρτινού Συλλόγου, με τον κ. Τσίπρα να ανταλλάσσει ευχές για «χρόνια πολλά», δώρα και ένα αναμνηστικό γούρι για τα φετινά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου, αλλά και να φωτογραφίζεται και να έχει σύντομες συζητήσεις με τα παιδιά, τους μαθητές και τους δασκάλους τους και τους χορευτές.

Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε και από τον σύλλογο «Κωστηλάτα» από την Άρτα, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι χοροί. Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός όταν μαζί με τοπικά προϊόντα και ένα κλαδί πορτοκαλιάς εμποτισμένο με χρυσό που του δώρισε ο πρόεδρος του συλλόγου, του έδωσε και μια παραδοσιακή γκλίτσα. Χαμογελώντας και σε εύθυμο τόνο, ο πρωθυπουργός είπε: «θα πάω στις Βρυξέλλες με αυτό».

Εορταστική η ατμόσφαιρα και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς είπαν τα κάλαντα στον υπουργό, Πάνο Καμμένο, η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης -μαζί με μία μαντινάδα- και ο Χορευτικός Σύλλογος Φοιτητών.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης άκουσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε σε όλους τους Ελληνες, όπου και αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.
«Εύχομαι πολύ σύντομα η πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αυτές τις μέρες ας χρωματίσουμε τη ζωή μας με έντονες πινελιές, αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης, αισιοδοξίας. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλές γιορτές, κυρίως στα μικρά παιδιά. Υγεία και δύναμη σε κάθε ελληνική οικογένεια», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον σύλλογο Κρητών.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν το πρωί στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και η Ένωση Ποντίων Περάματος.

Ο κ. Κουτσούμπας, που υποδέχθηκε τους Βρακοφόρους Κρήτης στις 8:30, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, ευχήθηκε: «Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για τον λαό μας και για τον κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές». Ο γγ του ΚΚΕ έκλεισε με μία μαντινάδα: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μάς εμπνέει».

Ανάμεσα σε παιδικές φωνές και αγκαλιές βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφτηκε για ακόμα μια φορά το «Χαμόγελο του Παιδιού», και συγκεκριμένα το σπίτι στα Μελίσσια όπου φιλοξενούνται 28 παιδιά.

Κατά την παραμονή του στο σπίτι Μελισσίων, ο Σταύρος Θεοδωράκης άδραξε την ευκαιρία για δημιουργία που του προσέφεραν τα παιδιά και έφτιαξε μαζί τους χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες, που θα σταλούν από τα παιδιά σε φίλους –οι οποίοι είτε από το υστέρημά τους είτε από το περίσσευμά τους βοηθούν τα σπίτια αγάπης και φροντίδας του Χαμόγελου να παραμείνουν ανοιχτά- έπαιξε μαζί τους και τραγούδησε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Πηγή: ΕΡΤ