Την πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταθέσουν πρόταση σύστασης Εξεταστικής για το Μνημόνιο και το ΔΝΤ έκανε γνωστή με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος.
 

Ads

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, η πρόταση θα τεθεί υπόψη και των «300» της Βουλής, ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές.
 
Διευκρίνισε ότι η Επιτροπή θα διερευνήσει το πως φτάσαμε στο μνημόνιο, αλλά και την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων.
 
Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων
 
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, εν όψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη καγκελάριο Μέρκελ, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση των 162 δισ. ευρώ που, όπως επισημαίνει, οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας λόγω των πολεμικών επανορθώσεων που επιδικάστηκαν στη πατρίδα μας από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, αλλά και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
 
«Οψόμεθα λοιπόν εις Φιλίππους ενόψει της προσεχούς συνάντησης του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο στις 24/8/2010», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Μαριάς. «Θα τολμήσει άραγε ο κ. Σαμαράς να διεκδικήσει επίσημα την καταβολή από τη Γερμανία των 162 δισ. ευρώ και μάλιστα εντόκως;», διερωτάται.