Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αντικείμενο την διαπραγμάτευση και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ads

«Όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά προβλήματα, απαιτούνται εθνικές συναινέσεις. Κι αυτές οι συναινέσεις δεν γίνονται χωρίς τη συμμετοχή της κυβέρνησης. Καλώ, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητήσουμε το θέμα των διαπραγματεύσεων και το θέμα της πορείας της χώρας στην ΕΕ.», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 Κύπρου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Λευκωσία.

«Από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι έχει μπροστά του ένα βουνό που φαίνεται από τις καθυστερήσεις ότι δεν ξέρει πως να το υπερβεί, καλό θα είναι να ακούσει και τους άλλους αρχηγούς», είπε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι δεν είναι πρόθυμος να συναντηθεί με κάποια κόμματα και κάποιους μόνο πολιτικούς αρχηγούς. «Συναντήσεις», όπως είπε «μπορεί να γίνονται αλλά όταν μιλάμε για την μεγάλη υπόθεση των σχέσεων μας με την ΕΕ σε αυτή τη συνάντηση πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Διέψευσε για άλλη μια φορά ότι έγινε συνάντηση με τον κ.Σαμαρά και είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητες του Ποταμιού. Καλούμενος να απαντήσει στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας διέψευσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού μέχρι σήμερα, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι θα αναφερθεί μόνο στο έργο των υπουργών της κυβέρνησης των οποίων οι προτεραιότητες, οπως είπε, πολλές φορές είναι σε λάθος κατεύθυνση. Κι ανέφερε ενδεικτικά την υπόθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης «που μας οδηγεί στη σύγκρουση με τους συμμάχους μας, τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς».

Ads