Γαλάζιος προϊστάμενος των ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων κατηγορείται για χρήση πλαστού μεταπτυχιακού, το οποίο κατατέθηκε για να αναλάβει τη θέση και «διέφυγε» του ελέγχου στο πλαίσιο της αξιολόγησης από το υπουργείο επί Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2013.

Ads

Ειδικότερα ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ στον δήμο Αθηναίων, πρόεδρος του ΣΕΔΑ και της ΔΑΚΕ Δημοσίου, αλλά και μέλους των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, κατέθεσε το 2006 στη διεύθυνση Προσωπικού του δήμου Αθηναίων ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών, παρουσιάζοντάς το ως μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, γεγονός που οδήγησε τόσο στην επαγγελματική όσο και στη μισθολογική του ανέλιξη εντός της υπηρεσίας.

Τα στοιχεία, που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή, η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες. Όπως αποδείχθηκε ο Βασίλης Πολυμερόπουλος δεν είχε μεταπτυχιακό, αλλά απλώς είχε παρακολουθήσει ένα σεμινάριο στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Μάλιστα ο πρόεδρος του Τμήματος, Γρηγόρης Τσάλτας, που διοργάνωσε και το σεμινάριο, στη σχετική αναφορά του ήταν κατηγορηματικός: «Ττο πιστοποιητικό παρακολούθησης του εν λόγω Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα σε επίπεδο masters».

Ακόμη πιο ρητή ήταν η γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, που εξηγούσε πως με βάση τον νόμο «οι μεταπτυχιακοί κύκλοι σπουδών που οργανώνονται από ΑΕΙ και οδηγούν σε χορήγηση αντίστοιχων πιστοποιητικών, δεν σχετίζονται με τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οδηγούν στη χορήγηση μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης”».

Ads

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση, πέρασε απαρατήρητη από την περίφημη “αξιολόγηση” Μητσοτάκη, η οποία είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα την διαθεσιμότητα καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και καθηγητών» προσθέτει η ανακοίνωση, καταλήγοντας «κάπως έτσι, άραγε, ορίζει την “αριστεία” ο πολυπτυχιούχος κ. Μητσοτάκης; Θα καταδεχθεί, άραγε, να απαντήσει για το στέλεχός του, ή θα συνεχίσει ακάθεκτος να μιλάει για το “υπερτροφικό Δημόσιο”, επικαλούμενος την νομιμότητα; Μήπως σκοπεύει και να εντάξει τον κ. Πολυμερόπουλο στο περιβόητο Μητρώο Στελεχών του, εφόσον ο εν λόγω είναι και “άριστος” αλλά, προφανώς, και αρεστός;».