«ΣΥΡΙΖΑ θα λες και θα κλαις» λέγεται η νέα εβδομαδιαία στήλη, η οποία δημοσιεύεται κάθε Δευτέρα στο Tvxs.gr. Mπορεί να μην έγιναν όλα καλά επί ΣΥΡΙΖΑ – και όσα καλά έγιναν να μην επικοινωνήθηκαν σωστά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την οικονομική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική λαίλαπα που συνοδεύει την κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδού μια ματιά για την εβδομάδα που πέρασε.
 
Απερίγραπες προχειρότητες στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, για το οποίο ορίστηκε από την κυβέρνηση και 8ος κατά σειρά συντονιστής. Το περιβόητο πλωτό φράγμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές και το οποίο θα κοστίσει 500.000, θα είναι πιλοτικό και θα δοκιμαστεί… κοντά στην Αθήνα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης κ. Κουμουτσάκος. «Τα τείχη δεν έχουν λύσει ποτέ προβλήματα. Είτε στο έδαφος, είτε σε θάλασσες», δήλωνε σχετικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ν. Σασόλι

Ads

Αφού ο υπουργός κ. Μηταράκης πάγωσε προσωρινά τις διαδικασίες δημιουργίας κλειστών κέντρων, για να αποδοκιμαστεί από το Μαξίμου, κι ύστερα φλέρταρε με την ιδέα το κέντρο κράτησης να δημιουργηθεί στο ακατοίκητο νησί Ασπρονήσιστο τέλος προκήρυξε διαγωνισμό για τη περίφραξη χώρων στη Χίο και στη Λέσβο. Η ουσία της υπόθεσης: ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό ύψους 1,08 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε μόλις τρεις εταιρείες για προσφορές μέχρι σήμερα 24 Φεβρουαρίου- δηλαδή μέσα σε 3 μέρες! Όπως είχε επισημανθεί, οι Ευρωπαϊκές Αρχές δεν χρηματοδοτούν την κατασκευή και λειτουργία κλειστών κέντρων κράτησης, που σημαίνει πως το ελληνικό δημόσιο θα αναλάβει και το οικονομικό κόστος. 

Εμπλοκή και στον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για την Ψυτάλλεια, αποτέλεσμα των αλληλοσυγκρουόμενων κυβερνητικών υποσχέσεων στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Στο μέτωπο του Ελληνικού,  η αποκλεισμένη Hard Rock καταγγέλλει για διαφθορά τον κ. Γεωργιάδη, που πρότεινε δημοσίως στην εταιρεία συναλλαγή: «Η Hard Rock είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα. Θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες», δήλωσε στον Σκάι. 

Γιατί φεύγουν άραγε οι επενδυτές; Η Tesla πάει Βουλγαρία, παρά τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη.  Ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας αποκάλυψε ότι έχει επέλθει συμφωνία στα βασικά σημεία με την πρωτοπόρα αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Υπενθυμίζεται πως το 2018 η Tesla είχε ανακοινώσει  επένδυση στην Ελλάδα, με τη σύσταση της ελληνικής εταιρίας Tesla Greece. 
 
Βεβαρημένο ποινικό παρελθόν είχαν αρκετοί από τους ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν με fast track διαδικασίες στην ΕΛΑΣ, στον πρόσφατο διαγωνισμό χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ τρεις είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία αγγλικών. Σε προσαγωγή 14χρονων μαθητών προχώρησαν αστυνομικοί, μετά από καταγγελία ότι κάποιο από τα παιδιά έγραψε με μαρκαδόρο σε μια κούνια.
 
Δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας ξεκαθάρισε ο ειδικός γραμματέας ιδιωτικού χρέους, προσθέτοντας ότι οι πλειστηριασμοί που θα γίνουν θα είναι χιλιάδες.
 
Σε «πειραματόζωο ιδιωτικοποίησης» μετατρέπει η κυβέρνηση το νοσοκομείο της Κομοτηνής, μέσα από την τροποποίηση της σύμβασης για την κατασκευή του μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδρύματος Νιάρχος. Το νέο νοσοκομείο, από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, μετατρέπεται σε Ιδιωτικού. 
 
Και σεξιστικά-πέρα από τα παραθρησκευτικά- φυλλάδια στα σχολεία, από Εταιρεία  που είχε καταγγελθεί πολλάκις από Πανεπιστημιακούς, ότι διαδίδει ψευδοεπιστημονικές απόψεις.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απομόνωνε την Τουρκία, ενώ τώρα τα πράγματα πάνε καλύτερα για την Άγκυρα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας . «Μέχρι την κυβέρνηση  Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά» δήλωσε ο κ. Μεχμέτ Τσαβούσογλου αλλά «στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά ». 

Ads

Σημάδια αντιδημοκρατικής εκτροπής με τις χωρίς προηγούμενο παρεμβάσεις, που θα ζήλευε και ο Ουγγρος Ορμπαν, από την κυβερνητική πλειοψηφία στην προανακριτική για την « σκευωρία » Novartis. Παρά την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία τους, συνεχείς προσπάθειες εκφοβισμού των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και αποκάλυψης της ταυτότητας τους, πράγμα που ήδη κάνει -κατά παράβαση του νόμου- ο κ. Γεωργιάδης απειλώντας θεούς και δαίμονες. Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του αρμόδιου υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σταλεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη δίνονταν οι τιμές στα φάρμακα όταν ήταν υπουργός Υγείας!

Εννέα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη (+ βαφτιστήρια) στον κατάλογο των επιβεβαιωμένων ομιλητών του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με την κ. Μαρέβα Μητσοτάκη να αποχωρεί μετά το θόρυβο. Μάλλον είναι η μόνη που διαθέτει αυτό που αναζητά η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα σε μια ανάρτηση της: «Καλά συμβούλους δεν έχει αυτός ο άνθρωπος. Κάποιος να του πει “όπα θα μάς κράξουνε, βγάλε πεντέξι απ’ τους εννιά μη γίνουμε ρεζίλι;” Θέλει τεράστιο IQ για να αντιληφθείς αυτό το περίφημο αυτονόητο;». 
 
ΥΓ. Βοήθεια! Περιμένω κι άλλες  επισημάνσεις αναγνωστών για νεότερα κυβερνητικά κατορθώματα. Δεν τους προλαβαίνω!
Ηλεκτρονική διεύθυνση για τα κακώς κείμενα που μαθαίνετε: [email protected]
Facebook: Stelios Kouloglou
Twitter: #SteliosKoul