Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου-σκούπα για τα δάση άσκησε την Παρασκευή το τμήμα Οικολογίας-Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για την «αθλιότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση, που ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό της στη θεσμοθέτηση αντιδασικών πελατειακών και φωτογραφικών διατάξεων».

Ads

Μέσα από μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει – μεταξύ άλλων –  ότι «η κυβέρνηση νομιμοποιεί κάθε είδους αυθαιρεσίες, προωθώντας την περαιτέρω αποδιάρθρωση του περιβαλλοντικού δικαίου».

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει την τελευταία στιγμή μια πολιτική επέλασης απέναντι στην ελληνική φύση, το ελληνικό τοπίο και τις λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

«Επί της ουσίας», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «το νομοσχέδιο, αποχαρακτηρίζει δασικές εκτάσεις και παράλληλα, προκαλεί νέο έμφραγμα στην εκπόνηση των δασικών χαρτών και απεμπολεί δικαιώματα, υπονομεύοντας ευθέως το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου».

Ads

«Αυτή η δασοκτόνα και κοινωνικά άδικη πολιτική πρέπει να ανατραπεί άμεσα και θα ανατραπεί», αναφέρεται εξάλλου στην ανακοίνωση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ταχεία ανάπτυξη Εθνικού Δασικού Προγράμματος ενταγμένου στην οικολογική παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου.