Αιχμές για τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και κατά της Ν.Δ. αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποκάλυψη ότι  πέραν της λίστα Λαγκάρντ εμπλέκεται και στη λίστα των «Panama Papers». «Σε πόσες λίστες βρίσκεται τελικά το όνομα του Σταύρος Παπασταύρου;», αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο Σταύρος Παπασταύρου, έχει διεθνή εμβέλεια, καθώς το όνομά του εμφανίζεται, και μάλιστα τρεις φορές, στη λίστα των περίφημων “Panama Papers”. Μετά την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με το πολυπλόκαμο δίκτυο των offshore εταιρειών με έδρα τον Παναμά φέρουν τον Σταύρος Παπασταύρου να μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο τριών εταιρειών που εδρεύουν στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

«Οφείλουμε να ‘συγχαρούμε’ τον κ. Παπασταύρου για την ευρύτατη γκάμα των… επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, που εκτείνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτή των “Panama Papers”, τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Και, βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείψουμε να ‘συγχαρούμε’ τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, για την απουσία οποιαδήποτε απάντησης στα επανειλημμένα ερωτήματα που του έχουμε θέσει-μεταξύ άλλων- για τον κ. Παπασταύρου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.