Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συγκαλύπτουν το σκάνδαλο του ΤΤ, καλύπτοντας την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου (που κατηγορείται για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική του ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο Γιάννης Στουρνάρας είχε εκφράσει την «πλήρη εμπιστοσύνη» στην Αν. Σακελλαρίου.

Ads

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Σαμαράς, ο άνθρωπος της Μέρκελ στην Ελλάδα και ο κ. Στουρνάρας, ο άνθρωπος του Σόιμπλε στην Ελλάδα, συνεχίζουν και σήμερα να καλύπτουν την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Σακελλαρίου η οποία κατηγορείται για την υπόθεση του ΤΤ, επειδή είναι εκλεκτή της τρόικα;».

«Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουν ότι συγκαλύπτουν το σκάνδαλο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ads

Την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, δήλωσε πώς έχει «πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα».