Ιδιαίτερα θετική είναι η πρώτη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που επικεντρώνει στο προβάδισμα της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον δήμο Αθηναίων.

Ads

 

Παράλληλα, επικρατεί αισιοδοξία ότι υποψήφιοι που στηρίζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και σε άλλες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους της χώρας.

 

Σε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία και στο εκλογικό επιτελείο, εκτιμήθηκε ότι από αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει «χωρίς ανάσα» την ολοκλήρωση της εκλογικής εκστρατείας.

Ads

 

Στόχος είναι να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και να αποκτήσει μεγάλη δυναμική το κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το επόμενο βήμα της ανατροπής θα γίνει στις 25 Μαΐου. Εκτιμούν ότι στις ευρωεκλογές ο κόσμος θα συσπειρωθεί ευρύτερα, από τα αυτοδιοικητικά σχήματα του πρώτου γύρου των εκλογών. 

 

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις του προηγούμενου διαστήματος, σημειώνουν ότι πέσανε έξω, με τους ίδιους να ισχυρίζονται ότι εκείνοι είχαν εικόνα της κοινωνίας. Προς ώρας, περιμένουν να δουν το μέγεθος της αποχής, εκτιμώντας ότι την επόμενη Κυριακή η συμμετοχή των πολιτών θα είναι μεγαλύτερη.