Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Πέμπτης η αντιπροσωπεία της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας. Με τον υπουργό Οικονομικών συναντάται ο συνεισηγητής της έκθεσης και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας. Η συνέντευξη έρχεται μετά τις αιχμές που άφησε ο συνεισηγητής της έκθεσης εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Οι ισχυρισμοί του Ότμαρ Κάρας είναι «ψευδείς και συκοφαντικοί» ενώ «γεννούν ερωτηματικά», τονίζουν με κοινή τους δήλωση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη και Θοδωρής Δρίτσας.

Οι δηλώσεις του Κάρας δημιουργούν πολιτικό ζήτημα, υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Mega.

Πρόκειται για «απρέπεια και χοντράδα» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο Οτ. Κάρας «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί», τόνισε.

Ads

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό πως «όπως δεν σχολιάζαμε πριν τις τοποθετήσεις των ελεγκτών, έτσι δεν σχολιάζουμε και τώρα», ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει ποιο  είναι το πρόγραμμά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του, αντέτεινε ο Πάνος Σκουρλέτης

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του επί του θέματος ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε αργότερα και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Όπως υποστήριξε, «από εκεί που ήταν σεβαστός και ‘θεός’, ξαφνικά όταν είδαν ότι δεν τους βολεύουν αυτά που λεει τον έριξαν στον πυρ το εξώτερον.. Ίδια μεταχείριση είχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑ α λα καρτ.» «Ας ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους για να μιλήσουν μετά μαζί μας, να αντιπαρατεθούμε, αλλά με συγκεκριμένες θέσεις» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Μαύρη Βίβλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή σημείωσε ότι «τα λόγια μέσα είναι εύκολα, η διαπραγμάτευση έξω είναι πάρα πολύ δύσκολη». «Χωρίς να έχουμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, χειροπιαστό δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας και δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ των Ελλήνων», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο αυστριακός ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Σώματος, Ότμαρ Κάρας, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατέθεσε προτάσεις και δεν αναφέρθηκε στους στόχους του.