«Γελάσαμε και σήμερα», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με το ακίνητο του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου στην Αθήνα.

Ads

«Το κτίριο στην Κουμουνδούρου ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος και τονίζει: «Το κτίριο αγοράστηκε από την ΕΑΡ, η οποία ενσωματώθηκε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ο οποίος και αποπλήρωσε το δάνειο με 175 εκατομμύρια δραχμές, ποσό υπερδιπλάσιο του αρχικού ποσού του δανείου. Προφανώς και έχουν πληρωθεί όλοι οι προβλεπόμενοι φόροι. 

» Αν τα φίλια έντυπα της ΝΔ θέλουν να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ας διαλέξουν κάποιο άλλο θέμα, που δεν έχει απαντηθεί με στοιχεία στο παρελθόν και δεν έχει μέσα τις λέξεις ‘δάνειο’ και ‘κτίριο’ – γιατί η σκέψη των αναγνωστών πηγαίνει αυτομάτως στα φέσια της ΝΔ, με τα απλήρωτα δάνεια των 200 εκατομμυρίων ευρώ και τα απλήρωτα ενοίκια των κτιρίων της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το κτίριο της Κουμουνδούρου

Ads

Προηγήθηκε ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία η Πειραιώς ζητούσε «πειστικές απαντήσεις», από την κυβέρνηση αναφορικά με τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Αναλυτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε:

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος”, εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και καταδεικνύει την υποκρισία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, έχει πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα του και κάθε τόσο αποκαλύπτεται και κάποιος καινούργιος. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά: Πώς βρέθηκε στα χέρια του το ακίνητο της Κουμουνδούρου; Ποιοι φόροι μεταβίβασης πληρώθηκαν; Για ποιο λόγο υπήρξε τόσο μεγάλο κούρεμα χρέους; Αναμένουμε από την κατά τα άλλα λαλίστατη Κυβέρνηση, που κάθε τρεις και λίγο πετάει λάσπη δεξιά και αριστερά, να δώσει πειστικές απαντήσεις».