Να απαντήσει στα ερωτήματα για τους χρηματοδότες και μετόχους της επιχείρησης της συζύγου του καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, πώς «σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η offshore εταιρεία με την επωνυμία VELVET SUCCESS S.A και έδρα τον Παναμά, χρηματοδότησε την εταιρεία Zeus+Dione της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι με το ποσόν των 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα η εν λόγω offshore δεν παρουσιάζει καμιά άλλη δραστηριότητα, πέρα από τη χρηματοδότηση της εταιρείας της κυρίας Μητσοτάκη, την εποχή μάλιστα που φέρεται να έχει ζημιές».

Και συνεχίζει: «Πέρα από την μυστηριώδη offshore, στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι με την εταιρεία Zeus+Dione συνδέεται επιχειρηματικά και η κ. Γεωργία Ευσεβίου, η οποία καταζητείται με διεθνές ελβετικό ένταλμα, ενώ ελέγχεται και από τις ελληνικές αρχές για απάτες, διακίνηση μαύρου χρήματος και  υπεξαίρεση 100 εκατομμυρίων ευρώ.

»Αν αληθεύουν όλα τα παραπάνω, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις: ποιος είναι ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης της offshore  VELVET SUCCESS; Είναι δυνατόν μια τόσο επιτυχημένη επιχειρηματίας, όπως η κ. Γκραμπόφσκι, να συνεταιρίζεται εν αγνοία της, με μια διεθνώς καταζητούμενη;

»Ερωτήματα τα οποία προστίθενται στα προηγούμενα, τα οποία ο κ. Μητσοτάκης ακόμα να τα απαντήσει…».   

Το δημοσίευμα

Ένας μυστηριώδης χρηματοδότης και μια καταζητούμενη συνέταιρος φέρονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento. να εμπλέκονται με την offshore της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εντοπίστηκε στα Paradise Papers, αλλά όχι και στο «πόθεν έσχες» του ζευγαριού.

Οι αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές σχέσεις της Μαρέβας Γκραμπόφσκι προκαλούν νέα ερωτηματικά, που όπως σημειώνει η εφημερίδα αφορούν και τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο χρηματοδότης - μυστήριο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια νέα offshore με την επωνυμία VELVET SUCCESS  S.A και έδρα τον Παναμά, εμφανίζεται να επενδύει στην εταιρεία ρούχων της Μαρέβας, Zeus+Dione, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 800.000 ευρώ, αγοράζοντας μετοχές της σε τιμές «που θα ζήλευε ακόμη και εταιρεία πετρελαιοειδών».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη offshore δεν παρουσιάζει καμιά δραστηριότητα, πέρα από τη χρηματοδότηση της εταιρείας της κυρίας Μητσοτάκη, την εποχή που έχει ζημιές και όχι κερδοφορία, ενώ το όνομα του ιδιοκτήτη της αποτελεί ένα μυστήριο, καθώς μέσω της ευελιξίας των υπεράκτιων εταιρειών διατηρείται η ανωνυμία του.

Αναρωτιέται λοιπόν η Documento: «Είναι η VELVET SUCCESS η εταιρεία ενός “ντροπαλού” επιχειρηματία ή πίσω κρύβεται κάποιος από αυτούς που με δημόσιες δηλώσεις του ευνοεί επιχειρηματικά  ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Θέλησε να επενδύσει έστω και με ρίσκο σε μια ζημιογόνο εταιρεία ή στο όνομα και το πολιτικό κεφάλαιο της οικογένειας με ανταλλάγματα;».

Η καταζητούμενη συνέταιρος

Λίγους μήνες πριν την εμφάνιση της VELVET SUCCESS  S.A, χρήματα στην εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη επενδύει, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  μια γυναίκα η οποία καταζητείται με διεθνές ελβετικό ένταλμα και ελέγχεται από τις ελληνικές αρχές για απάτες, διακίνηση μαύρου χρήματος και  υπεξαίρεση 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο λόγος για την Γεωργία Ευσεβίου,  σύζυγο του προέδρου του μπασκετικού Άρη, Νίκου Λάσκαρη. Οι δυο τους κατηγορούνται από τον Λετονό Μικαήλ Σούμποτινς, ότι του απέσπασαν 917 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ, εμφανιζόμενοι ως θεματοφύλακες Ελβετικής Εταιρείας και μελλοντικοί τραπεζίτες. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Λετονού εμπόρου χρυσού, μάλιστα, εκείνος εν αγνοία του πλήρωσε και τον υπερπολυτελή γάμο τους. Τέλος η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες της κ. Ευσεβίου να εξαγοράσει γνωστό οίκο μόδας, συμφωνία που σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ρεπορτάζ, κόλλησε στο γεγονός ότι δεν ήταν ξεκάθαρο από που προέρχονταν και πώς θα εμφανίζονταν τα χρήματα της αγοραπωλησίας

Αναρωτιέται λοιπόν εκ νέου η Documento: «Πώς εννοεί ο κύριος Μητσοτάκης την επιχειρηματικότητα και την αριστεία; Ως συνεταιρισμό με ύποπτους και καταγγελλόμενους για τόσο σοβαρές υποθέσεις που ενεργοποιούν ακόμη και διεθνή εντάλματα σύλληψης;».

Για να καταλήξει με το εξής σχόλιο: «Οι εντιμότατοι φίλοι του ζεύγους Μητσοτάκη, από τον επιστήθιο φίλο Σταύρο Παπασταύρου των λιστών, ως τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και  τη Γεωργία Ευσεβίου των ελβετικών ενταλμάτων , είναι μια offshore δρόμος».