Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η δήλωση του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ για ένα  «αόρατο χέρι», το οποίο πρόσθετε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο πόρισμα της Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Ads

«Αν ήταν ορατό θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του Πρώτου Θέματος» είπε ο κ. Δ.Καμμένος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, με αφορμή όσα αναφέρει  ο βουλευτής.

«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός “αόρατου χεριού” στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που “αφαίρεσε και πρόσθεσε” παραγράφους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».

Ads

Απαντήσεις ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ. «Οι σημερινές καταγγελίες του συνεταίρου κ. Δημ. Καμμένου, για παρεμβάσεις και “αόρατα χέρια” από κέντρα εκτός της εξεταστικής επιτροπής είναι κόλαφος για την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ Τσίπρας;», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη Παύλος Χρηστίδης.

Η απάντηση δόθηκε τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αδειάζοντας τον Δημήτρη Καμμένο.

«Το σύνολο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο. Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!» ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.