Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να δημοσιεύει στοιχεία και φωτογραφίες ατόμων που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις της 26ης Σεπτεμβρίου.
 

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαπόμπευση συλληφθέντων διαδηλωτών, ακόμη και νεαρής ηλικίας και τονίζει πως η δημοσίευση των φωτογραφιών συνιστά πράξη βαρβαρότητας και αποτελεί συνέχεια της «διαπόμπευσης των εκδιδόμενων οροθετικών» προ μηνών.
 
Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να δημοσιεύσει στον διαδικτυακό της τόπο τις φωτογραφίες οκτώ ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για εκτέλεση βιαιοπραγιών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κατοχή εκρηκτικών βομβών.
 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επιπλέον ότι η αστυνομία «την ίδια στιγμή που αφήνει τη Χρυσή Αυγή να οργιάζει, μετέρχεται τακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, όταν αντιμετωπίζει όσους διαμαρτύρονται ενάντια στη λιτότητα».
 
«Η λεηλασία της κοινωνίας που προωθεί η τρόικα εσωτερικού κατ’ εντολή των δανειστών, δεν μπορεί να επιβληθεί, παρά μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και τον κρατικό αυταρχισμό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
 
«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Σε αντίθεση με την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τάσσεται με τη νομιμότητα και όχι με τους κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους. Αλλά όπως φαίνεται, οι μάσκες έπεσαν».