Για «επιστολή – παρωδία» έκανε λόγο η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με φόντο την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να αποστείλει επιστολή για την ακρίβεια στην Ούρσουλα φον ντε Λάιεν.

Ads

Αναφορικά με την περιοδεία του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, η κυρία Κεχαγιά επισήμανε ότι «έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλλοντας και την πολυγλωσσία των στελεχών της ΝΔ», ενώ είπε πως αν η ΝΔ θεωρεί την συμφωνία προδοτική, τότε πρέπει να την καταγγείλει.

«Ο κ. Μητσοτακης οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από την κοινωνία για το μίσος που εξέθρεψε» και να ζητήσει συγγνώμη από τους «αρχιτέκτονες» της, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά, πρόσθεσε.

Επιπλέον, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης στέλνει «επιστολή- παρωδία» στην Πρόεδρό της, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις νόμου για την ακριβεια και το φορολογικό, όπως ανέφερε η κυρια Κεχαγιά, σχολιάζοντας ακόμη πως «ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να γράψει αρκετά στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν», κάνοντας λόγο για υπερκέρδη 4 δις ευρώ.

Ads

Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ, «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μειωμένο για 5,8 φορολογούμενους» δήλωσε η κυρία Κεχαγιά, απαντώντας για την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως ας εξηγήσει πρώτα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ «γιατί καταγράφηκαν υπερκέρδη».

«Ας ζητήσει γνωμοδότηση μέσω επιστολής από την κυρία ντε Λάιεν για τα υπερέσοδα» σημείωσε η κυρία Κεχαγιά, ενώ προανήγγειλε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει διάπλατα προς όλο τον προοδευτικό κόσμο. Όχι με συμφωνίες κορυφής».

Ως προς τον πήχη των Ευρωεκλογών, «το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα φέρει άμεσα αλλαγές και προς την ελληνική κοινωνία» εκτίμησε η Εκπρόσωπος Τύπου και «θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή στο πολιτικό σύστημα», όπως είπε.

«Αυτή είναι η επιθυμία μας να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές» σχολίασε σχετικά με την αποστροφή του Προέδρου ότι η προοπτική αυτή είναι ακόμη εφικτή, ενώ «είμαστε βέβαιοι ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσουν την πορεία προς τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Γείωση, μετά το ναυάγιο

Κληθείσα να σχολιάσει τα αποτέλεσματα στο ΤΕΕ, η κυρία Κεχαγιά «χρειάζεται μεγαλύτερη και συστηματικότερη δουλειά και διεργασίες με το συνδικαλιστικό τομέα χρειάζεται μεγαλύτερη γείωση με την κοινωνία, με τα συνδικάτα», όταν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έλαβε 5,9% στις εκλογές του ΤΕΕ, παρότι η «Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ» αποτελείτο από μηχανικούς από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά, κατεβαίνοντας από κοινού, με αποτέλεσμα την εκλογική τους κατάρρευση.

Τέλος, για το «προσκλητήριο» στη Ζωή Κωνσταντοπουλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη, «ας περιμένουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και θα δούμε τι πρωτοβουλίες θα αναληφθούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε η κυρία Κεχαγιά.