Απάντηση στην κυβέρνηση που δέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές στις 22 Αυγούστου δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ads

Όπως σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό έγινε για να κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρόνο και να «προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη “βόμβα”».

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρότασή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές. Ωστόσο το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα».

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει πως «Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά αυτή τη συζήτηση για την εβδομάδα μετά τις 22 Αυγούστου, προφανώς για να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη “βόμβα”. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού. Κοντός ψαλμός αλληλούια…».

Ads