Για «μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου» κάνει λογο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε όσα σημείωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ. Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται», χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο για τη χώρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, εξαπέλυσε οξεία επίθεση στον κ. Σαμαρά και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «έχει χάσει την ψυχραιμία του, είναι σε πανικό είναι λίγος και ακατάλληλος για το πόστο του πρωθυπουργού». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιασε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «έχουν ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας» αλλά θα «η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι».

Ads

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, “τάξη” στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από που ακριβώς αντλεί το θράσος για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι κ. Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της. Πλασάρει τη “θεωρία των δύο άκρων” για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό», εκτιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

«Είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κεδίκογλου: Έχουν ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογολου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , δήλωσε:

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό και στοιχειοθετημένο λόγο, ακόμα κι όταν πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, όπως αυτή στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. Αυτό, όμως, που διάχυτα αναδύεται από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχουν ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας. Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Πάλι καλά για τον πρωθυπουργό που υπάρχει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που συμφωνεί μαζί του και βλέπει σημάδια ανάκαμψης μέσα στα συντρίμμια που αφήνει το μνημόνιο» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τόνισε δε ότι «η πραγματικότητα της πλειοψηφίας της κοινωνίας δεν έχει καμία σχέση με τους μνημονιακούς παραδείσους στους οποίους αυτοί και μόνο ζουν».

Παπαδημούλης: Όσο γρηγορότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε επίσης σε δηλώσεις του ότι ο πρωθυπουργός «βλέποντας το θρυμματισμένο ‘success story’, κήρυξε άγνωστης διάρκειας προεκλογικής περίοδο δένει αυτό με δημοσιεύματα για εκλογές εντός του 2014».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι θα γίνουν εκλογές πριν την ελληνική προεδρία το φθινόπωρο, ή το Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, η το αργότερο το Φεβρουάριο του 2015 που λήγει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Όσο γρηγορότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν η χώρα εχει ύφεση, λουκέτα, ανεργία και έλλειψη προοπτικής για το μέλλον θα περίμενε απο τον πρωθυπουργό να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας με πραγματικά επιχειρήματα. Πολύ φοβάμαι ότι προσπάθησε πίσω απο ψευδείς ισχυρισμούς εικονική και χυδαία επίθεση να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει παρασκηνιακά νέο πακέτο με νέο μνημόνιο. «Άρχιζε να μοιράζει πρωτογενές πλεόνασμα που ακόμη δεν υπαρχει, αποκατέστησε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας όταν είναι στη θέση 91 της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας…», σημείωσε.