Να πάρουν θέση η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας Δημήτρη Χριστογιάννη που υποστήριξε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη ΝΔ που συμπαθούν τη χούντα και τους χουντικούς» και πως «η χούντα ήταν επανάσταση».

Ads

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 την Τρίτη 21/1 ο Δ. Χριστογιάννης είπε: «Βάζετε στην ίδια μοίρα τους Χουντικούς με τους τρομοκράτες;» για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως «εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία».

Όταν ο βουλευτής της ΝΔ δέχθηκε την κριτική της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «καλά, έγώ ήμουνα μικρός εκείνη την περίοδο και δεν θυμάμαι πολύ καλά».

«Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι ‘η χούντα ήταν επανάσταση’», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Ads

Η δήλωση του Δημήτρη Χριστογιάννη προκάλεσε και την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ που την χαρακτήρισε «απαράδεκτη και ανατριχιαστική». «Η Ν.Δ. οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη.
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με νέα του δήλωση έκανε λόγο για διαστρέβλωση των σχολίων του. «Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».