Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο η Πειραιώς αναζητά τρόπους για σβήσιμο των δανείων της, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα «αν αληθεύει το δημοσίευμα αλλά και πώς σκοπεύει να αποπληρώσει τα υπέρογκα δάνεια του κόμματός του».

Ads

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να μεθοδεύει τη διαγραφή των τραπεζικών χρεών της ΝΔ που ξεπερνούν το αστρονομικό ποσό των 200 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, αντί να κάνει μαθήματα για το τραπεζικό σύστημα, θα πρέπει άμεσα να απαντήσει αν αληθεύει το δημοσίευμα αλλά και πώς σκοπεύει να αποπληρώσει τα υπέρογκα δάνεια του κόμματός του. Διότι η αξιοπιστία κρίνεται στην πράξη. Τέλος, ελπίζουμε να μη φιμώσει κάθε σχετική ερώτηση στη σημερινή του συνέντευξη, γιατί η σιωπή δηλώνει βαθιά ενοχή».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια της ΝΔ, συνδράμει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα πρέπει να αποφανθεί πως τα εν λόγω χρέη, ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, μπορούν να αγοραστούν από Funds, καθώς με αυτόν τον τρόπο, η ΝΔ πλέον θα είναι υπόλογη απέναντι στους ιδιώτες που θα αγοράσουν τα δάνειά της και όχι στην τράπεζα και τη Δικαιοσύνη και θα μπορεί να προχωρήσει στη διαγραφή τους. 

Ads