Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί «μυστικού δείπνου» με στόχο τη διαγραφή των χρεών της ΝΔ, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκκωφαντική σιωπή και κρυφτό. 

Ads

«Η σιωπή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα δάνεια του κόμματός του, είναι εκκωφαντική. Δύο μέρες μετά το δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο σχετικά με παρασκηνιακές κινήσεις που φέρεται να έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., προκειμένου να διαγραφούν τα δάνεια του κόμματός του, τα οποία ανέρχονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, και ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση για το αληθές ή όχι του συγκεκριμένου δημοσιεύματος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, στις 16 Αυγούστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά, τόσο τους Γιάννη Στουρνάρα, όσο και τον Ινδό επενδυτή Πρεμ Γουάτσα. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να αναζητηθεί ένας τρόπος να απαλλαγεί η ΝΔ από τα χρέη της, το οποία ξεπερνούν πλέον τα 200 εκατομμύρια.

«Αντί να παίζει κρυφτό, όπως έκανε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει, έστω και σήμερα, σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις: επιχείρησε ή όχι να διαγράψει τα δάνεια της Ν.Δ.; Με ποιο τρόπο σκοπεύει να χειριστεί τα χρέη του κόμματος του;», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads

«Όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Documento, μεθοδεύεται η διαγραφή μεγάλου τμήματος των δανείων της ΝΔ, μέσω και της μυστικής συνάντησης μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και του Ινδού μεγαλοεπενδυτή Πρεμ Γουάτσα τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο να εξαγοραστούν τα δάνεια 200 εκατομμυρίων ευρώ της ΝΔ, από «φιλικά» funds του Πρεμ Γουάτσα. Και μάλιστα, το ζήτημα να εξαγοραστούν «κουρεμένα» τα δάνεια, δηλαδή σε ποσοστό 4% έως 15% της πραγματικής τιμής, δηλαδή έναντι 8 έως 30 εκατομμυρίων ευρώ, με… προοπτική την ανταπόδοση της «χάρης» σε περίπτωση διακυβέρνησης της ΝΔ στο μέλλον», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.