Έφοδο στα Εξάρχεια έκαναν αστυνομικές δυνάμεις μετά την ολοκλήρωση της πορείας του πολυτεχνείου με τους αυτόπτες μάρτυρες να καταγγέλλουν αναίτιες επιθέσεις και προσαγωγές, ενώ αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων εισέβαλλαν και σε καφενείο σπάζοντας τη τζαμαρία (Βίντεο).

Ads

 
Ανακοίνωση για την αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για επίδειξη αστυνομικής αυθαιρεσίας. «Ξύλο, δακρυγόνα, ταπεινωτικές συμπεριφορές και προσαγωγές στο σωρό, χωρίς ουσιαστική αιτία. Για πολλοστή φορά, οι πολίτες που τυχαίνει να βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων θεωρούνται δυνάμει ένοχοι».
 
Βίντεο Βασίλης Νούσσης

Χτες μάλιστα φτάσαμε στο σημείο να δούμε αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν σε καφενείο της περιοχής και να σπάνε τη τζαμαρία -τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποτελούν τεκμήρια του τι ακριβώς συνέβη. Είναι δυνατόν μετά από ειρηνική πορεία να έχουμε 189 προσαγωγές και 19 συλλήψεις;
 
Καταγγελία Π. Μέλλιου, Στέλεχος της Ανοιχτής Πόλης

Είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ασυλία με την οποία περιβάλλει η κυβέρνηση την αστυνομική αυθαιρεσία; Είναι δυνατόν να παραβιάζονται τόσο προκλητικά βασικά δικαιώματα των πολιτών;»