Ο «έλεγχος αυτός έπρεπε να γίνει, αλλά άμεσα και από την πρώτη στιγμή, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε “ενιαίο κέντρο” παρακολουθήσεων» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της είδησης για την «έφοδο» του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ, με το κόμμα να θέτει ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη αυτή και να ενημερώνει ότι την Τρίτη αντιπροσωπεία του θα επισκεφθεί το ανώτατο διακστήριο σε προγραμματισμένη συνάντηση.

Ads

«Πράγματι, ο έλεγχος αυτός έπρεπε να γίνει, αλλά άμεσα και από την πρώτη στιγμή, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε “ενιαίο κέντρο” παρακολουθήσεων, αν δηλαδή υπήρχαν πρόσωπα – ανάμεσά τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανώτατοι δικαστές και δημοσιογράφοι – που παρακολουθούνταν ταυτόχρονα ή διαδοχικά και από την ΕΥΠ και από άγνωστα κέντρα με χρήση του παράνομου λογισμικού predator» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά και αναζητούν επειγόντως απαντήσεις:

– Τώρα, δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, ανακάλυψε ο Άρειος Πάγος ότι δεν δίνει τα σχετικά στοιχεία η ΕΥΠ; Πόσο αιφνιδιαστική είναι μια τέτοια “επίσκεψη”, όταν το πρώτο πράγμα που κάνουν τέτοια σκοτεινά κέντρα είναι να καταστρέφουν κάθε στοιχείο για να καλύπτουν τα ίχνη τους;

Ads

– Γιατί χρειάστηκε να περάσουν 8 μήνες –μέσα στους οποίους, ας σημειωθεί, υπήρξε και η εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών- από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη, όπου τονίστηκε ακριβώς πως η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό πρέπει να είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη;

Αύριο, Τρίτη 25 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Σ. Φάμελλο, τον Αλ. Αυλωνίτη και τον Γ. Σαρακιώτη θα επισκεφτούν τον Άρειο Πάγο, σε προγραμματισμένη εδώ και 12 ημέρες συνάντηση για να συζητηθεί ακριβώς το θέμα των υποκλοπών. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα σταματήσει να αναζητά απαντήσεις για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως η υπεράσπιση του κράτους δικαίου είναι θεμέλιο της δημοκρατίας.».