Διερεύνηση των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι ζήτησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ.  

Ads

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις.
 
Στη συνέχεια ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Από την πλευρά της, η ΝΔ χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή την καταγγελία του ΚΚΕ και ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών.

«Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει.

Ads

Διερεύνηση της υπόθεσης ζητά και το Ποτάμι, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».