Πήγες από την Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας την παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Βάλτερ Στάινμάγερ, υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης και του Σταύρου Δήμα.

Ads

«Προφανώς οι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλληλοστηρίζονται. Το θετικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν είναι διατεθειμένοι, στο σύνολό τους, να μην σεβαστούν τις αποφάσεις του Ελληνικού λαού. Ολοένα και περισσότεροι θέτουν ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων ευρωπαϊκών στρατηγικών», αναφέρουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας και τα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση εν όψει των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την επαναφορά στο προσκήνιο του όρου Grexit, υπενθυμίζει το 2011, «όταν ο κ. Σαμαράς αποκαλούσε “προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου” που “προκαλεί πανικό στην αγορά” τα περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας».

«Το 2014», συμπληρώνει, «το κυβερνητικό επιτελείο καταφεύγει σε χειρότερη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία». «Ειλικρινά θεωρούν ότι με τέτοια φτηνή επιχειρηματολογία και λάσπη θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads