Άκρως δηκτική είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του Γιάννη Σμυρλή, γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ads

«Αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά στοσκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, και ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, ο Γιάννης Σμυρλής απομακρύνεται δήθεν γιατί επιστρατεύεται στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να “ξεπλυθεί” στην κολυμπήθρα του “προεκλογικού αγώνα” δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, όσο και για αυτές με το Predator που δήθεν τόσο καιρό δεν γνώριζε ποιος το έχει, αλλά το εξήγαγε» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads