Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, σχετικά με αυστηρό lockdown μιας εβδομάδας από αύριο (3/1) , επέκρινε την κυβέρνηση, αναφέροντας πως «έπειτα από δύο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία εκτός ελέγχου» , κατηγορώντας την πως «αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει» και επισημαίνοντας πως «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη».

Ads

«Μέσα στον πανικό της, η κυβέρνηση αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» τονίζει παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και συνεχίζει: «Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη».