Ζήτημα έχει προκύψει στο ΣΥΡΙΖΑ με την αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν για τις ευρωεκλογές, καθώς η τοπική οργάνωση Ξάνθης αλλά και ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αναφέρουν πως η εν λόγω υποψήφια συνδέεται με τον ακροδεξιό χώρο και ζητούν την απόσυρσή της. Ωστόσο μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Κουμουνδούρου. Το ψηφοδέλτιο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα και όλα είναι ανοιχτά. Οι πιέσεις από τα στελέχη της Ξάνθης εντείνονται, ενώ τοπικές ιστοσελίδες να κάνουν λόγο για «πολιτική γκάφα».

Ads

 
«Χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό με την κα Σουλεϊμάν, απλά θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με το κόμμα μας», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ στο e-thrakinews.gr και τον Γιώργο Συληγαρδάκη. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κα Σαμπιχά δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε ένα λάθος, μία λάθος εκτίμηση και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος», τονίζει και προσθέτει:

«Προσωπικά εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την γυναίκα όμως πολιτικά ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, είχε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Τέρενς Κουΐκ και όλους αυτούς και δεν ήταν ποτέ στον δικό μας χώρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την εξέλιξη ακόμη όμως από αυτά που έμαθα υπήρξε μία λανθασμένη πληροφόρηση που οδήγησε σε λάθος εκτίμηση. Η ουσία είναι ότι τελικά δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές»
 
Επίσης στην ιστοσελίδα e-thrakinews.gr, ο γραμματέας της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, εξέφρασε την αντίθεσή του με την εν λόγω υποψηφιότητα, σημειώνοντας πως «το επίσημο ψηφοδέλτιο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη». «Δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Δεν υπάρχει θέμα Σαμπιχά για μας», ανέφερε. «Τέτοιες υποψηφιότητες, χωρίς φυσικά να έχω κάτι προσωπικό με την ίδια, δεν γίνονται δεκτές ούτε στο τοπικό ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ξάνθης, θα γίνουν αποδεκτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές; Απ’ όσο ξέρω δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα…», δήλωσε ο Χασάν Μαλκότς, αυτοδιοικητικό στέλεχος στην Ξάνθη.
 
image

Το Xanthipress αναφέρει πως παρά την άμεση αντίδραση στην «τραγική επιλογή», όπως αναφέρει, της Σαμπιχά Σουλεϊμάν το θέμα δεν φαίνεται να έχει λήξει οριστικά. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «το ζήτημα έχει προκαλέσει τριβές στις σχέσεις των τοπικών στελεχών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες». 

Ads

«Όπως φαίνεται να γίνεται σαφές, κανένας τοπικά δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω καθώς η επιλογή ενός προσώπου από την ακροδεξιά που έχει συνδεθεί άμεσα με τον στενό ιδεοληπτικό πυρήνα του «Δικτύου 21» που βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό και του παρακράτους στη Θράκη, αποτελεί εκτός από κεντρική πολιτική «γκάφα» και απρέπεια έναντι της περιοχής και, κυρίως, έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας της μειονότητας, που βρίσκεται κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ και προσδιορίζεται από διαφορετικά χαρακτηριστικά» αναφέρει η ιστοσελίδα και συμπληρώνει: 

«Αν η σύγκρουση φτάσει στα άκρα, αυτό που δεν μπορεί να αποκλειστεί είναι ακόμη και οι παραιτήσεις (παρότι επισήμως δεν έχει υπάρξει τέτοια απειλή),  γεγονός που θα σημάνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαϋλωθεί, οργανωτικά, στο νομό με το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία της αριστεράς».