Επικίνδυνα προηγούμενα για τις θέσεις της Ελλάδας δημιουργεί η συμφωνία με την Αίγυπτο κρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει, ότι εδω και καιρο έχει υπογραμμίσει «ότι η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει την σύναψη του παράνομου  μνημονίου Τουρκίας -Σαράζ στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και όχι συνάπτοντας μια Συμφωνία με την Αίγυπτο που δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις εθνικές μας θέσεις. Ειδικά δε καθώς η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της, την δυνατότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων νοτίως και ανατολικά της Κρήτης και διεκδίκησης  ισχυρών ευρωπαικών κυρώσεων έναντι της παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

«Αντ’ αυτού», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέει η Κυβέρνηση, με τη Συμφωνία που υπεγράφη, η Κυβέρνηση και βιάστηκε να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη – το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου – και κάνει αποδεκτή την μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ρόδου.

»Εάν ο κ. Μητσοτάκης είχε δεχθεί την πρόταση μας για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με σκοπό την χάραξη ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ καλύτερα. Περιμένουμε άμεση ενημέρωση, για την περαιτέρω αξιολόγηση της συμφωνίας.».

Ads